Stenger hetsen ute: - Fatter ikke at folk får seg til å skrive slikt

Solli klar for finale i EM.

TIL FINALE: Lavrans Solli overbeviste på semifinalen i 50 meter rygg, og er klar for finalen. Foto: EPA/TIM BRAKEMEIER
TIL FINALE: Lavrans Solli overbeviste på semifinalen i 50 meter rygg, og er klar for finalen. Foto: EPA/TIM BRAKEMEIER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg skal bli best, det er målet. Best i verden. Jeg gidder ikke å drive med dette for å sanke NM-medaljer. Jeg skal vise at jeg er verdens beste ryggsvømmer, enten det er et VM eller OL, har Lavrans Solli tidligere sagt til Dagbladet.

I dag var 22-åringen i aksjon i 50 meter rygg i EM, øvelsen der en medalje er nærmest innen rekkevidde.

Og i kveld kvalifiserte han seg til finale med god margin. Han tok ny norsk og nordisk rekord med èn hundredel på distansen (tiden 25.14), og går inn i finalen med sjette beste tid.

Datteren født for tidlig Lavrans Solli er samboer med Anja Johansen, som tidligere var kjæreste med den avdøde svømmeren Alexander Dale Oen.

Hun og den lille jenta de ble foreldre til i våres, er med til Berlin og EM. Men paret har opplevd mye hets etter at de ble foreldre.

Frøya kom til tre måneder for tidlig, og veide bare en drøy kilo da hun ble født. Paret er innstilt på å leve toppidrettslivet som en familie, og det innebærer reising. De fikk blant annet kommentarer på at det var uforsvarlig å ta med et prematurt barn utenlands, og noen mente de burde bli meldt til barnevernet.

- Må glemme det Lavrans Solli prøver å glemme hetsen mens han svømmer, sier han til Aftenposten.

- Jeg kan ikke bry meg om slike meldinger i det hele tatt, men jeg kan ikke fatte at folk kan få seg til å skrive slikt, sier Solli til avisa.

Johansen opplevde også netthets da hun først ble sammen med Lavrans Solli.

- Uansett hva jeg skriver i sosiale medier, så er det noen som har noe negativt å si. Det går ikke an å gjengi alle slike stygge kommentarer. For meg er det viktig å være en støtte for Lavrans. Jeg vet at det betyr mye for ham, sier Johansen.

Finalen på 50 meter rygg går i morgen.

- Planen klar - Vi er veldig fornøyde i dag. Lavrans var litt skuffa etter 100 meter rygg, der han pleier å være bra. Men det er 50 meter rygg som er hans øvelse, sier landslagssjef Petter Løvberg til Dagbladet.

Solli var den svømmeren det var størst forventninger knyttet til i dette mesterskapet, og har nå innfridd i semifinalen.

- Det var litt ruskete i kvalifiseringa, men han var veldig bra før semifinalen igjen. Vi fikk et kraftig tidshopp der også. Det var det vi hadde håpet på og forventet, sier landslagssjefen.

Nå gleder de seg til finale.

- Der er det helt åpent, men vi håper på et bedre løp. Vi må holde fokus og se. Vi forventer ny norsk og nordisk rekord, det er realistisk. Vi har planen klar, slår Løvberg fast.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer