STENGT:  Årsaken til reaksjonen er at kampen i Nations Cup mellom Senegal og Elfenbenskysten måtte stoppes på grunn av voldsomme opptøyer på tribunen. Foto : SCANPIX/AFP/SEYLLOU
STENGT: Årsaken til reaksjonen er at kampen i Nations Cup mellom Senegal og Elfenbenskysten måtte stoppes på grunn av voldsomme opptøyer på tribunen. Foto : SCANPIX/AFP/SEYLLOUVis mer

Stenger hovedstadion i Senegal etter opptøyer

Ingen afrikanske kamper på et år.

Senegalesisk fotball får ikke lov til å bruke hovedstadion sin i Dakar til afrikanske kamper på et år etter opptøyer i oktober.

Det afrikanske fotballforbundet har slått hardt ned på det som skjedde for en drøy måned siden. Ved siden av at banen blir stengt de neste 12 månedene, må også det senegalesiske fotballforbundet ut med 100.000 dollar (575.000 kroner) i bot etter episoden.

Halvparten av boten er gjort betinget med en prøvetid på to år, melder Det afrikanske fotballforbundet i en pressemelding.

Årsaken til reaksjonen er at kampen i Nations Cup mellom Senegal og Elfenbenskysten måtte stoppes på grunn av voldsomme opptøyer på tribunen. Det førte til at Senegal ble nektet videre spill i turneringen, og nå må også forbundet tåle straffereaksjoner.

Bråket startet da Elfenbenskysten gikk opp til en 2-0 ledelse. Tilhengerne fra Senegal begynte å kaste gjenstander på banen, og de sendte også opp fyrverkeri og tente bengalske lys på tribunene.

Det afrikanske fotballforbundet har også kommet med straffereaksjoner mot forbundene i Malawi og Togo etter at tilskuere har stormet banen i forbindelse med kvalifiseringskamper tidligere i år.

(NTB)