Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stenges ute fra Ullevaal

Landslaget får ikke trene på Ullevaal før møtet med Danmark. Årsaken er den dårlige gressveksten.

HANKØ/OSLO (Dagbladet): Landslagsledelsen har gjentatte ganger spurt ledelsen i Ullevaal Stadion AS om å få slippe til med treninger på hjemmebanen mandag, tirsdag og onsdag i neste uke. Begrunnelsen har vært at de ønsker å spille på en bane som ligger tettest mulig opp mot de forholdene som møter dem i Parken i København 7. juni.

- Jeg hadde jo helst sett at vi fikk én eller to treninger på Ullevaal, men det ser dessverre vanskelig ut, sier administrator Bjørn Nilsen til Dagbladet.

Stor slitasje

Selv om det kan høres merkelig og smålig ut at landslaget ikke får trene på sin egen hjemmebane, har det en relativt enkel forklaring.

- Vi sliter med å få gressmatta på Ullevaal til å bli så god som mulig. Slitasjen er stor, og i vår har vi hatt liten hjelp av været for å få gresset til å gro. Særlig på den ene langsida er det lite gress. Hvis vi ikke lar det gro, kan vi stå i fare for å måtte så om hele banen, sier administrerende direktør i Ullevaal Stadion Trygve Bornø.

Han kan ikke ta hensyn til landslaget. Og han er ikke forpliktet til det.

- Ullevaal er i utgangspunktet en matcharena. Og ifølge internasjonalt reglement har lagene krav på bare én trening før hver hjemmekamp. Utover dette har vi ingen forpliktelser. Hadde matta vært i bedre stand, så hadde vi kanskje vurdert det.

Fram til kampen mot Romania den 11. juni skal det spilles tre kamper - 29. mai, 1. juni, og 4. juni. I tillegg skal matta tåle to treninger for henholdsvis Norge og Romania. Dette blir vurdert som en tøff nok belastning for Ullevaal-gresset.

Nesten til Drammen

Et stengt Ullevaal sender landslaget ut på tur. Den nærmeste løsningen per i dag ligger nesten i Drammen.

- Den skal visstnok være ganske bra, sier Bjørn Nilsen.

Han betegner banesituasjonen i Oslo & omegn som en katastrofe.

- Jeg bruker omtrent 75 prosent av tida mi med landslaget til å lete etter treningsbaner.

PÅ LÅNT GRESS: Semb og landslagsspillerne slipper i liten grad til på Ullevaal i den viktige oppkjøringen til EM-kvalifiseringskampene. <!--FOTO-->
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media