Håndball-VM: Nederland - Norge

Stengte buret

De norske håndballjentene startet svakt i skjebnekampen mot regjerende verdensmester Nederland, men en god andreomgang sørget for avansement til kvartfinalen i VM. Det skal Silje Solberg ha mye av æren for.

Publisert
Sist oppdatert
  • Nederland - Norge 34-37 (17-17)

CASTELLÓN/OSLO (Dagbladet): Norge startet meget svakt i Spania, men lagene gikk til pause med 17-17. I andre omgang var Silje Solberg i Norge-buret meget god en periode og sørget for at de norske jentene hadde et stort skritt inne i kvartfinalen.

Den ene skrittet ble til slutt til to, og Norge slo regjerende verdensmester Nederland og er klare for kvartfinale.

Norge møter HFR (Russland) til kvartfinale på onsdag!

- Ekstrem lettelse

Etter kampen var det en glad Camilla Herrem som snakket med Dagbladet.

- Det er bare en ekstrem lettelse. Det var ikke måte på hvor spennende vi skulle gjøre det i dag. Det var en brutal start på kampen, men så synes jeg vi klarer å jobbe det fint inn, sier Herrem til Dagbladet.

SEIER: Camilla Herrem fortalte om en ekstrem lettelse etter norges seier over Nederland. Reporter Melina Pambou Sundfør Vis mer

Håndballjentene så lenge ut til at å ha seieren i boks, men på slutten av andreomgang ble det svært spennende i Spania. «Litt for spennende», ifølge Nora Mørk, som avslører hva hun sa i pausen.

- Jeg bare sa at «nå må vi få roa oss ned. De 30. minuttene her orker jeg ikke engang til». De var krise. Så synes jeg vi bestemte oss for å ta kontrollen over den kampen her, og det gjør vi, sier Mørk til Dagbladet.

FORNØYD: Nora Mørk og de norske håndballjentene slo Nederland og er nå klar for kvartfinale i håndball-VM. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

Norges keeperbauta Silje Solberg startet kampen på benken, men skulle etter hvert spille en av hovedrollene i kampen.

- Jeg kommer inn der i førsteomgang og prøver å tenke at «ok nå må vi bare finne roen». De kommer i stor fart og det er mye nærskudd, en veldig vanskelig kamp. Jeg synes jeg finner god ro og rytme i spillet, og det er viktig fordi de kommer til så mange god sjanser. Da er det enkelt å stresse, sier Solberg til Dagbladet.

FORNØYD: Det var en fornøyd, Silje Solberg, etter kampen mot Nederland. Norge vant 37-34. Reporter: Melina Pambou Sundfør Vis mer

Rystet Norge

Norge kom skeivt ut og var unøyaktige i angrepsspillet innledningsvis. Det utnyttet Nederland og etter de første fem minuttene lå de norske jentene tre mål bak.

På stillingen 10-5 i favør de oransje så Thorir Hergeirsson nødt til å ta en alvorsprat med sine jenter og brukte timeout-kortet.

Det hjalp åpenbart, for i den andre halvdelen av førsteomgang begynte Norge å spise seg inn i kampen. Da pausesignalet gikk på stadion sto det plutselig 17-17 og duket for nervepirrende siste 30. minutter.

Nervedrama

Norge startet den første omgangen svakt, men etter sidebytte var rollene snudd på hodet og Norge dro ifra. Mye av æren skal gå til en god Silje Solberg som til tider stengte det norske buret.

Etter halvspilt andre omgang var Norge foran med tre mål, og Hergeirsson sin jenter kunne se kvartfinalen i enden av tunnelen.

Til tross for at de norske jentene inviterte Nederland inn i kampen, satte de inn en liten sluttspurt og vant til slutt med sifrene 34-37, i det som ble et nervedrama.

Henny Reistad var Norges fremste angrepsvåpen og satte ballen i nettet ni ganger.

Resultatet betyr også at Sverige er videre til kvartfinalen i VM.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer