Stensaas: - Føler meg som en syndebukk

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Ståle Stensaas var langt nede etter tapet mot Polen. - Jeg føler meg som en syndebukk, sier trønderen.

Ståle Stensaas spilte sin tredje landskamp. Men han tok ikke akkurat i bruk ordtaket «alle gode ting er tre» da han skulle oppsummere sin egen innsats på det brune Ullevaal-graset.

- Dette var ikke bra, sier Stensaas.

Tungt for Stensaas

Han var innblandet i alle Norges baklengsmål. Slik opplevde han selv målene:

0-1:

- Jeg måtte ta innerste mann og føler at jeg kom riktig inn, men så skjøt han mellom beina mine. Jeg kunne ikke gjort noe annerledes.

0-2:

- Den må jeg ta skylda for. Jeg hadde god tid og forsøkte å slå ballen opp til Tommy, men så leste polakken spillet, sier Stensaas til Dagbladet.no.

Noen sekunder seinere hadde Emmanuel Olisadebe scoret sitt og Polens andre for dagen.

- Jeg måtte bare prøve å holde haka oppe.

2-3:

- Jeg ventet på Thomas og slapp derfor ballen inn. Han skrek ikke, men jeg mener det var keepermat. Også Thomas sier nå etterpå at han skulle tatt den, sier Stensaas.

Thomas tar litt skyld

Akkurat det siste er ikke keeper-Thomas helt med på.

- Jeg tar på meg noe av skylda, men ikke alt. Det var leit, men jeg var jo på halvdistanse. Kanskje skulle jeg vært lenge ute. Men han må følge polakken inn, mener Myhre.

Uansett det ble mål. Polen sikret seg tre poeng, og Norges vei til VM er enda mer kronglete.

- Jeg føler meg som en syndebukk. Selv om jeg egentlig bare tar på meg skylda for det andre målet. Det er tungt akkurat nå, men jeg får prøve å få opp humøret igjen raskt, sier Stensaas.

- Er dette noe av det tyngre du har vært med på som fotballspiller?

- Nja, jeg var med på en del tøft i løpet av mine tre år i Skottland også, sier Stensaas.