Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stensaas måtte kjøle ned kanonen

Scoret et perlemål mot Glimt.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Lyn - Bodø/Glimt 3-1

Ståle Stensaas ble for alvor et kjent navn i norsk fotball da han stod for en smått legendarisk scoring med venstreslegga mot Blackburn i begynnelsen av Rosenborgs Champions League-eventyr.

Derfor var det ikke uten snev av deja vú 4117 tilskuere fikk høre nettsus for første gang denne regntunge aprilkvelden i hovedstaden:

Kim Holmen hadde akkurat skaffet Lyn frispark i svært gunstig posisjon, nærmest på 16-metersstreken, litt ute til høyre. Med andre ord et hold for et godt venstrebein.

Og Ståle Stensaas tok oppstilling med et kroppsspråk som klart og tydelig signaliserte at det skulle skytes.

36-åringen tok kort tilløp, strakk vrista, og banket ballen høyt, hardt og uttagbart opp i lengste kryss.

- Jeg så at keeper stod litt vel midt i mål og etterlot en del rom mellom seg og stolpen. Derfor bestemte meg for at ballen skulle dit, forklarer Stensaas selv overfor Dagbladet.no.

Ispose

SHOW FOR HENNING: Kim Holmen feirer slik han pleier - med spektakulære rundkast. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX
SHOW FOR HENNING: Kim Holmen feirer slik han pleier - med spektakulære rundkast. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX Vis mer

Trønderen hadde etter kampen en ispose rundt Ullevaals mest grovkalibrede skuddfot, og avleverte en forklaring det var vankelig å kjøpe.

- Jeg måtte kjøle ned foten etter scoringen, gliser målscoreren som forteller at han fikk en ufarlig smell mot slutten av kampen.

En strålende scoring av venstrebacken som spritet opp en kamp som inntil da hadde vært preget av lavt tempo og tidvis dårlig presisjon hos begge lag.

Og det var først og fremst Lyn som kom i skikkelig feststemning.

- Jeg følte vi hadde brukbar kontroll helt til den «idioten» Stensaas satte ballen i krysset, spøker Bodø/Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen om kameraten på Lyns venstreback etter kampen.

- Det skal normalt ikke være noen målsjanse fra 25 meter, men det er det når Ståle tar skuddansvar, legger Ingebrigtsen til.

Stor Ighalo

Da Odion Ighalo gjorde sin entré etter drøye halvtimen før slutt ble det virkelig sving på sakene, og spill som varmet frosne fingre og tær i et skikkelig rufsevær. Den unge, nigerianske var ikke mindre beskjeden enn at han inntok hovedrollen ute på Ullevaal-gresset. Selv om han nedtonet betydningen av eget innhopp etter kampen.

image: Stensaas måtte kjøle ned kanonen

- Jeg er selvfølgelig veldig glad for å ha scoret og lagt en målgivende pasning, men det viktigste er at laget vinner og tar tre poeng, sier en beskjeden Ighalo etter kampen til Dagbladet.no.

Kim Holmen spilte ihvertfall en birolle ved egen scoring, og må dele æren for sin første serienettkjenning for året med Ighalo.

Innbytter Ighalo kjørte først karusell med Alo Bärengrub ute på høyresiden, før han ga Per Verner Rønning samme ugjestmilde behandling inne i feltet med en frekk vending. Keeper Pavel Londak stod imidlertid i veien, men kunne lite annet gjøre enn å gi en retur med skjebnesvanger retning.

Da ballen spratt rett i beina på en umarkert og upresset Kim Holmen på to meter, måtte det bli mål, og den lynhurtige angriperen kunne neppe gjort et enklere mål.

Dobbel Bjarnason

Glimt skulle slå tilbake da Birkir Bjarnason med en solid porsjon islandsk viljestyrke kjempet inn reduseringen i liggende posisjon, etter å ha stupheadet et innlegg i tverrliggeren.

Men det hjalp lite, for Lyns straff kom umiddelbart da de straffet et Bodø/Glimt i lett scoringståke på en overgang.

Lyns Bjarnason, med Theodor Elmar til fornavn, ville ikke være dårligere enn sin navnebror hos motstanderlaget da han drev ned mot dødlinjen på venstresiden.

Crossballen han svingte inn var av det millimeterpresise slaget, og Odion Ighalo kom styrtende inn foran mål og satte hodet til.

Dermed var det lite Londak kunne gjøre, og det spinkle håpet Glimt måtte ha fått gjennom reduseringsmålet, forsvant for godt.

Kamp nummer 100 for Berg

Dermed kunne Lyn innkassere sesongens første seier i Henning Bergs 100. kamp som sjef, men sjefen selv dveler ikke så lenge ved milepælen.

- Det viktigste er at vi vinner. Det kunne like gjerne vært kamp nummer 101 eller 102, for min del så lenge vi tar tre poeng, påpeker Henning Berg. Likevel legger han ikke skjul på at han har gode dager som sjef for FC Lyn Oslo:

- Jeg trives i klubben, jeg trives med spillerne, jeg trives med støtteapparatet og jeg trives med supporterne, sier Berg.

Kontrakten med Oslo-klubben går ut etter denne sesongen, men Berg understreker at han konsentrerer seg utelukkende om å gjøre en så god jobb som mulig.

PS! Den gamle Lyn-favoritten Chinedu «Edu» Ogbuke Obasi gjestet sin gamle hjemmebane, og fikk se sin landsmann Ighalo avlette savnet.

LOVENDE: Odion Ighalo var meget frisk da han kom inn mot Bodø/Glimt, og lekte seg tidvis med Per Verner Rønning (t.h.) og Alo Bärengrub.
ISET NED FOTEN: Ståle Stensaas scoret på en skikkelig kanon.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media