Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stensbøl lover supertrenere lønnsrekord

STEINKJER (Dagbladet): Toppidrettssjef Bjørge Stensbøl lover 100000 kroner i lønnsøkning til trenere som får fram medaljevinnere under OL i Sydney.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilbudet gjelder bare om de binder seg til Olympiatoppens nye prestisjeprosjekt: «Trenerlauget».

I går innledet Stensbøl arbeidsdagen med å løpe 100-meter på 16,33 i et showløp under første dag av NM i friidrett. Etterpå ga han Dagbladet detaljene om det råferske prosjektet som skal gi topptrenerne høyere lønn.

- Norsk toppidrett har ikke råd til å miste flere trenere til næringslivet, sier Stensbøl.

Slik det er i dag har flere av Norges beste trenere - også i friidrett - høyere utgifter enn inntekter. Men viljen til frivillighet er sterkt sviktende. Derfor har Olympiatoppen nå gått målrettet ut til store norske bedrifter og tilbydd ressursutveksling:

- Dette gir kvalifiserte trenere 100000 kroner i lønnsøkning, sier Stensbøl.

Gir og tar

Slik er opplegget som Olympiatoppen iverksetter straks etter OL:

  • Konsern og bedrifter får tilbud om å bli såkalt fadderbedrift i Trenerlauget. De betaler en viss årlig sum til utvalgte trenere.
  • Som motytelse må trenerne stille opp fem hele arbeidsdager eller ti halve arbeidsdager for bedriften. Der skal de formidle kunnskap om målfokusering, langtidsplanlegging og systematikk. Dessuten må trenerne forplikte seg til å delta på et til to internasjonale trenerseminar i året, samt på Olympiatoppens trenerseminar for tverrfaglig samarbeid.

Medalje må til

Men ikke alle trenere får tilbud om høyere lønn.

- Det strengeste kravet er at utøverne deres har tatt medaljer i OL eller VM. Men vi må utvise et visst skjønn, sier Stensbøl.

Trenere som står bak dynamiske treningsgrupper - som for eksempel sprinttrener Leif Olav Alnes eller trestegtrener Gisle Ellingsen - tas med i vurderingen uansett.

- Vilkåret er at de er ansatt i et særforbund, og at særforbundet ikke trekker lønna tilsvarende det vi bidrar med, sier Stensbøl.

Idrettssjef Per Øyvind Mørk i Friidrettsforbundet er forhindret i å tegne nye kontrakter til Friidrettsforbundet har fått på plass ny hovedsponsor. Både Alnes og Ellingsen har utløpende kontrakter. Treneren til Trine Hattestad, Per Erling Olsen, har tidligere sagt at han må ha bedre betingelser for å fortsette.

<B>I FRONT:</B> Bjørge Stensbøl løp 100-meteren på 16.33 i et showløp under NM i friidrett i går.