- Stensbøl reddet OL for gull-Petter

Northug-biografi hevder den tidligere toppidrettssjefen ordnet slipehjelp bak langrennsledelsens rygg.

GULLGUTT: OL i Vancouver ble en kjempesuksess for Petter Northug.
Foto: ARNT E. FOLVIK
GULLGUTT: OL i Vancouver ble en kjempesuksess for Petter Northug. Foto: ARNT E. FOLVIKVis mer

(Dagbladet): I Petter Northug-biografien «Jakten på dyret» som lanseres i morgen påstår forfatter Otto Ulseth at langrennskongen måtte gå bak ryggen på landslagsledelsen for å få brukbare ski under OL i Vancouver, skriver TV 2.

Boka tar opp hva som skjedde med skiene til Petter Northug jr etter åpningsdistansen i OL der han endte på en skuffende 41. plass på grunn av dårlige ski.

Forfatteren, tidligere Tromsø-trener og journalist Otto Ulseth, hevder i boka at pappa John Northug, med hjelp av tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl, fikk berget resten av de olympiske leker - ikke bare for Petter Northug jr, men hele det norske herrelagets langrennsinnsats i Vancouver.

- Ikke sant Stensbøl bekrefter overfor TV 2 at han kontaktet skisliper Olav Stuveseth som var i Vancouver i regi av Olympiatoppen for å slipe ski - ikke bare for langrenn, men også for kombinert og skiskyting.

Ifølge Ulseth ba Stensbøl Stuveseth om å få fatt i skiene til Northug jr for å reparere den ødelagte sålen på skiene. Først etter at Stuveseth skal ha blitt sint, fikk han ut skiene fra den norske smørebua i Whistler. Dette skjedde ett døgn før lagsprinten.

- Dette er ikke sant, sier sportssjef Åge Skinstad ifølge TV 2.

Både Skinstad og smørsjef Knut Nystad avviser at skiparet det refereres til i Otto Ulseths bok ble benyttet under OL i Vancouver.

Står på sitt Forfatter Otto Ulseth tar motangrepet med knusende ro.

- Det Skinstad er opptatt av er knapt nok et poeng i historien. Historien handler ikke om hvilke ski Petter gikk på, men om Stensbøls forhold til Petter og John Northug som strekker seg tilbake til 2006, sier Ulseth til Dagbladet og utdyper:

- Skinstad sier at de skiene Petter tok gull på hadde Stuveseth slipt i Norge. Javel, det er ikke det mine kilder sier. Det er vel naturlig at de veit hvor skiene er slipt. Petter gikk på ski som Olav Stuveseth hadde slipt i Vancouver, sier Ulseth til Dagbladet.