Stensbøl tror på 25 medaljer i OL

Toppidrettssjef Bjørge Stensbøl tror på et bedre OL i Salt Lake City enn i både Lillehammer og Nagano. - Jeg tror vi kan klare rundt 25 medaljer i Salt Lake City, sier Stensbøl.

For å få til det er han innstilt på at Olympiatoppen må bidra med en del økonomi.

- I inneværende år er budsjettet vårt på 80 millioner kroner. 90 til 95 prosent av disse pengene går rett tilbake til utøverne og særforbundene, og det er i denne summen de vesentligste OL-forberedelsene ligger, sier han.

Det vil si at norske topputøvere i vinteridrettene har cirka ti millioner kroner mer å rutte med før Salt Lake City-OL enn de hadde i forberedelsene til Nagano-OL for fire år siden, og det bør gi resultater i form av mye edelt metall.

Toppidrettssjefen er fornøyd med tingenes tilstand hittil i vinter. Han mener situasjonen rett og slett ser lysere ut enn foran de foregående olympiske leker.

- Noen nedturer har det vært, som i ishockey, men her tror jeg det er mulig å rette opp en del av inntrykket i VM, sier Stensbøl, som legger til at norske vinteridrettsutøvere ikke presterer på topp alle steder, men gjennomgående mener han nivået er svært høyt.

(NTB)