Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stensland kan bli årets spiller i verden

Og finalelagene preger guttas nominasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det internasjonale fotballforbundet, FIFA, offentliggjorde tirsdag listene over mannlige som kvinnelige spillere som skal kjempe om tittelen «verdens beste fotballspiller».

Kolbotn-spiller Ingvild Stenslands navn er på listen over 20 kandidater. 

- Det var utrolig moro, sier Stensland som ikke hadde fått med seg nyheten før NTB gjorde henne oppmerksom på det. 

- Det hadde jeg ikke regnet med. Stas å bli nominert, sier Stensland som har muligheten til å motta prisen sammen med sitt store forbilde, franske Thierry Henry.

Tyske Birgit Prinz, av mange ansett som verdens beste kvinnelige spiller, er derimot ikke på listen og får derfor ikke muligheten til å forsvare prisen hun ble tildelt i fjor. Svenske Hanna Ljungberg er heller ikke funnet god nok av FIFA.

Sverige har imidlertid to kandidater i Malin Moström og Lotta Schelin, mens Danmark og Finland stiller med Cathrine Paaske Sørensen og Laura Kalmari.

Finaledominans hos gutta

Hele ti av spillerne som var i aksjon i årets VM-finale i fotball er kandidater til å stikke av med prisen for årets spiller i verden.

NOMINERT: Ingvild Stensland er en av 20 spillere som kan bli kåret til verdens beste spiller. Foto: SCANPIX
NOMINERT: Ingvild Stensland er en av 20 spillere som kan bli kåret til verdens beste spiller. Foto: SCANPIX Vis mer

Torsdag offentliggjorde Det internasjonale fotballforbundet, FIFA, listen over spillerne de mener har gjort seg fortjent til å kjempe om retten til å kalle seg verdens beste fotballspiller.

Brasilianske Ronaldinho vant kåringen i fjor. Han ble også kåret til årets spiller i Europa, men får beinhard konkurranse i kampen om å få beholde kronen.

Den franske midtbaneeleganten Zinedine Zidane, som avsluttet sin aktive spillerkarriere med å skalle ned Marco Materazzi, er en av kandidatene på listen som skal kuttes ned til tre navn før det hele avgjøres i Zürich 18. desember.

(NTB)