VENTER PÅ DOPING-SVAR: Når Göteborg spiller toppkamp mot Umeå i kvinnenes Allsvenskan søndag, er det uten Ingvild Stensland. Den norske landslagskapteinen er ute av spill mens hun venter på svar på en dopingtest. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
VENTER PÅ DOPING-SVAR: Når Göteborg spiller toppkamp mot Umeå i kvinnenes Allsvenskan søndag, er det uten Ingvild Stensland. Den norske landslagskapteinen er ute av spill mens hun venter på svar på en dopingtest. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Stensland utestengt i påvente av dopingsvar

Kan ha testet positivt på allergimiddel.

Når Göteborg spiller toppkamp mot Umeå i kvinnenes Allsvenskan søndag, er det uten Ingvild Stensland. Den norske landslagskapteinen er ute av spill mens hun venter på svar på en dopingtest.

Stensland havnet i dopingkontroll i forbindelse med Norges 6-0-seier over Ungarn 21. september.

En stund før kampen hadde midtbanespilleren tatt allergitabletter som står på listen over preparater som ikke er godkjente, og Stensland frykter at det kan være en sjanse for at det fantes spor av medikamentet i kroppen, skriver Göteborgs-Posten.

- Burde sjekket tabletter Stensland informerte selv klubblaget Göteborg om dopingtesten og har i samråd med Norges Fotballforbunds leger besluttet at hun ikke skal spille kamper før svaret på prøven kommer. Hun forklarer at tablettene hun tok ikke har prestasjonsfremmende virkning, men innrømmer at hun burde ha sjekket hva de inneholdt.

- For noen uker siden fikk jeg en allergisk reaksjon og måtte ta tabletter. Der og da burde jeg ha sjekket om de sto på dopinglisten, men jeg tenkte ikke på det akkurat da. Det er ikke et prestasjonsfremmende preparat, og det er bare en mikroskopisk sjanse for at det finnes spor av det i kroppen, siden jeg tok et fåtall tabletter lenge før kampen, sier Stensland til Göteborgs-Posten.

Opprørt Hun forklarer videre at hun er opprørt over situasjonen og beskriver det hele som en dyr lærepenge.

- Jeg er veldig lei meg over å ha kommet i en slik situasjon, først og fremst fordi jeg ikke får spille fotball. Jeg var nødt til å ta medisinen, men det var en feil av meg. Jeg er bare et menneske, og iblant gjør vi dessverre feil, sier Stensland.

Göteborg-trener Torbjörn Nilsson ville gjerne hatt Stensland med mot Umeå, men forstår at spilleren og NFF har besluttet at hun ikke kan spille.

- Vi forsøkte å framskynde svaret på prøvene, for jeg ville naturligvis hatt med Ingvild i denne viktige kampen. Men det gikk ikke. Og Norge vil ikke at hun spiller før svaret har kommet, og det får vi akseptere, sier Nilsson.

NTB har ikke lyktes i å komme i kontakt med Norges Fotballforbund i forbindelse med saken. (©NTB)