Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stensrud lover norsk framgang

Henning Stensrud (20) endte på delt 19. plass i dag, og ble beste norske hopper i verdenscuprennet i Østerrike. På tross av en pinlig svak sesongåpning nekter nordmennene å se noe annet enn det positive i det de gjør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg fikk til et bra hopp i andre omgang, og må si meg rimelig godt fornøyd med innsatsen, sa Stensrud til NTB.

Ikke rart at 20-åringen fra Hurdal synes prestasjonen var grei nok. Hans beste plassering i verdenscupen noensinne er en sjuendeplass fra Planica i fjor. Før årets sesong hadde Stensrud bare to opptredner i verdenscupen bak seg. Han har tatt poeng i tre av de fire første rennene i OL-sesongen, med en 11. plass i Lillehammer som best.

Ser problemet

- Jeg ser problemet med at vi har et ujevnt lag for tiden. De fleste mangler stabilitet i hoppingen. Men vi jobber selvsagt med saken, og jeg tør love at vi kommer langt sterkere tilbake om ikke lenge, sier Stensrud.

Bare Jon Petter Sandakers fjerdeplass i åpningsrennet i Lillehammer for en drøy uke siden har stått til godkjent karakter. Sandaker måtte nøye seg med 23. plass i dag, men er eneste nordmann som har hoppet finaleomgangen i alle rennene.

Enda verre gikk det med regjerende OL-mester Espen Bredesen, som bare ble nummer 28. Fjorårets norske sensasjon Kristian Brenden ble nummer 26. Ingen andre nordmenn greide å kvalifisere seg til finaleomgangen i Villach.

Harada vant

Japaneren Masahiko Harada vant dagens renn, og avanserte samtidlig til tredjeplass i verdenscupen sammenlagt. Han fikk poengsummen 246,0, og slo Dieter Thoma fra Tyskland med to poeng. Tredjeplassen ble delt mellom sloveneren Primoz Peterka, som vant fjorårets verdenscup sammenlagt, og finnen Mika Laitinen.

Tommy Ingebrigtsen falt i første omgang, mens Sturle Holseter var halvannet poeng unna en plass i finaleomgangen. Lasse Ottesen og Roar Ljøkelsøy ble vraket fra laget før rennet i italienske Predazzo lørdag.

Finnen Jani Soininen ble nummer sju i dag og leder verdenscupen sammenlagt etter fire renn, etter å ha innledet med andreplass og to seire. Neste verdenscuprenn finner sted i Harrachov i Tsjekkia fredag.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!