JUBEL: Tsjekkias tennisherrer Radek Stepanek, Ivo Minar, Lukas Rosol, Toams Berdych og lagleder Jaroslav Navratil jubler etter seier i Davis Cup. Spania tapte finalen. Foto:   AFP PHOTO/MICHAL CIZEK
JUBEL: Tsjekkias tennisherrer Radek Stepanek, Ivo Minar, Lukas Rosol, Toams Berdych og lagleder Jaroslav Navratil jubler etter seier i Davis Cup. Spania tapte finalen. Foto: AFP PHOTO/MICHAL CIZEKVis mer

Stepanek sikret etterlengtet Davis Cup-seier til Tsjekkia

- Jeg har drømt om dette hele livet.

Veteranen Radek Stepánek (33) ble helten da Tsjekkia tok sin første Davis Cup-tittel. Spania ble slått 3-2 i finalen.

Stepanek brukte nesten fire timer på å hale i land vinnerpoenget med 6-4, 7-6, 3-6, 6-3 over Nicolás Almagro i den femte og siste kampen. Det er første gang en spiller som har passert 30 år vinner en avgjørende femte kamp i Davis Cup-finalen.

- Jeg har drømt om dette hele livet. Nå står vi her som Davis Cup-vinnere. Det er forbløffende. Vi har skrevet historie i dag i vårt lille land, sa Stepanek.

Sammen med Tsjekkias høyest rangerte spiller Tomas Berdych spilte han double lørdag og tok en overraskende seier over Marcel Granollers og Marc López, som nylig vant verdenstourfinalen i double.

Søndag lurte mange på om tsjekkerne brukte for mange krefter. Berdych hadde sjansen til å avgjøre finalen, men tapte i tre strake sett mot David Ferrer.

Til glede for 13.500 tilskuere i Praha hadde Stepanek krefter på lager. I oppgjøret mellom finalistenes toere (som begge tapte sin singlekamp fredag) viste han seg som den beste.

Da Almagro sendte Stepaneks annen matchball i nettet, var det spanske Davis Cup-hegemoniet over. Spania vant tittelen fire av de fem foregående årene.

- Radek spilte sin beste tennis slik at vi kunne vinne. Dette er en stor triumf, sa Tsjekkias lagkaptein Jaroslav Navratil.

- Jeg ville være aggressiv og ta kommandoen. Det betalte seg. Selv da jeg tapte tredje sett, visste jeg at jeg var på rett vei, sa Stepanek.

Tsjekkia vant Davis Cup for første gang som selvstendig nasjon. Tsjekkoslovakia tok tittelen i 1980.

- Laget fra 1980 var våre idoler og vår inspirasjon. De er legender, og nå slutter vi oss til dem, sa Stepanek.

Det har vært en stor tennishøst for Tsjekkia. For to uker siden vant kvinnene finalen i Fed Cup, også det på hjemmebane.

(NTB)