Stephan Lichtsteiners norske favorittspiller er ikke på landslaget

Men han har spilt i samme liga som Sveits-forsvareren.

FAVORITT: John Arne Riise (t.h.) er Stephan Lichtsteiners norske favorittspiller. Her fra 2010, da Riise var Roma-spiller, men Lichtsteiner spilte for Lazio. Foto: AP Photo/Gregorio Borgia/NTB Scanpix
FAVORITT: John Arne Riise (t.h.) er Stephan Lichtsteiners norske favorittspiller. Her fra 2010, da Riise var Roma-spiller, men Lichtsteiner spilte for Lazio. Foto: AP Photo/Gregorio Borgia/NTB ScanpixVis mer

NYDALEN (Dagbladet): Etter å ha gjennomført en rekke intervjuer med sveitsiske og italienske medier, på det som for et utrent øre hørtes ut som flytende fransk, tysk og italiensk, tok Juventus-spiller Stephan Lichtsteiner seg også tid til å snakke engelsk med den norske pressen i noen minutter.

29-åringen, som gjerne kalles «Forrest Gump» av fansen, kunne avsløre at det er spesielt én norsk spiller han har sansen for.

- Jeg liker John Arne Riise veldig godt. Han har spilt i Italia, sånn som meg, og han er en veldig god venstreback. Han er kanskje ikke på landslaget lengre, men jeg liker ham veldig godt likevel, sier Lichtsteiner.

Tenker på eget lag Utover dette ønsket ikke den tidligere Lille- og Lazio-spilleren å snakke om norske enkeltspillere. I stedet hadde han følgende standardfraser å melde om Norge som lag:

- De er et bra lag, de er godt organisert defensivt og farlige på dødballer.

- Treneren deres sammenligner Norge med Barcelona, er det en påstand du støtter?

- Jeg veit ikke hva han (Ottmar Hitzfeld) har sagt om Norge, men jeg konsentrerer meg først og fremst om mitt eget lag.

«Idiotisk poengtap» Og sitt eget lag er han sikker på vil slå tilbake etter 4-4 mot Island. Resultatet gjorde at det nå er uhyre jevnt i gruppa, og Lichsteiner stikker ikke under en stol at det er mer spennende enn han hadde håpet.

- Det var idiotisk. Vi gjorde en god kamp i 60 minutter, men så mistet vi to poeng den siste halvtimen. Vi har kvaliteter nok til å slå tilbake. Vi hadde et møte i går, først med treneren, så uten. Vi er ferdige med Island-kampen nå.

- Hva ble sagt på møtet?

- Hadde jeg hatt lyst til å dele det, hadde vi invitert journalistene til å være med. Det er ikke første gangen vi har et sånt møte, vi har også gjort det etter å ha vunnet tidligere. Det er viktig at kommunikasjonen er bra.

- Alle kan nå VM Juventus-backen synes ikke sveitserne har noe tøffere program de siste tre kampene enn Norge, til tross for at Sveits har både Norge og Albania på bortebane, mens Drillos menn skal møte både sveitserne og Island hjemme.

Nå mener han at nesten alle lagene i gruppa har en fair sjanse til å slåss om de to øverste plassene.

- Vi hadde jo muligheten til å så godt som sikre oss førsteplassen, men rotet den bort. Det er fortsatt kamp om plassene, og både vi, Norge, Albania og Island er med.

SPRÅKGURU: Stephan Lichtsteiner gjorde intervjuer på fire forskjellige språk under pressekonferansen med det sveitsiske fotballandslaget på spillerhotellet i Nydalen i Oslo mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
SPRÅKGURU: Stephan Lichtsteiner gjorde intervjuer på fire forskjellige språk under pressekonferansen med det sveitsiske fotballandslaget på spillerhotellet i Nydalen i Oslo mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer