Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stephanie (25) kan bli den første kvinnen som vinner Puskas-prisen for årets mål

Kjemper mot van Persie og James.

(Dagbladet): Fifa kunngjorde i går hvem som er «short listed» til å vinne Gullballen og årets trener. Samtidig kunngjorde de hvilke tre finalister som kjemper om å vinne prisen for årets mål.

Robin van Persies stupheading som ga 1-1 mot Spania i sommerens VM, er blant dem. Nederland slo da virkelig til og vant hele 5-1 mot den da regjerende verdensmesteren. En volley-scoring av Real Madrid-stjerna James Rodriguez i samme mesterskap er også på lista.

Den siste som kan vinne prisen for årets mål, er irske Stephanie Roche (25). Faktisk kan hun bli den første kvinnen til å vinne prisen, skriver britiske Daily Mail.

- Stolt Scoringen som er nominert, kom da hun spilte for Peamount United mot Wexford Youths. Hun dempet ballen ved 16 meter, lobbet den to ganger over en forsvarer før hun klinte til på halv volley. Med venstrefoten.

KJEMPER MOT VAN PERSIE OG RODRIGUEZ: Stephanie Roche (25) er blant de tre siste som kjemper om prisen for årets mål i verden.Foto: AFP PHOTO / REMY GABALDA
KJEMPER MOT VAN PERSIE OG RODRIGUEZ: Stephanie Roche (25) er blant de tre siste som kjemper om prisen for årets mål i verden.Foto: AFP PHOTO / REMY GABALDA Vis mer

- Det er alltid et godt steg å se kvinner nominert for prisen, og dette er jo første gangen en kvinne er blant de topp tre, sier Roche til Sky Sports.

- Som kvinne er jeg åpenbart veldig stolt, men jeg er også stolt som fotballspiller over å bli lagt merke til på dette nivået, og at Fifa ser på det som et så bra mål, fortsetter hun.

I fransk liga Målet ble scoret i oktober i fjor, og Roche har nå byttet klubb, til ASPTT Albi som spiller i fransk førstedivisjon. Roche spiller også på det irske landslaget.

Prisen heter Puskas-prisen, og blir delt ut i Zürich 12. januar. Prisen har fått navn etter den ungarske fotballspilleren Ferenc Puskás.

NOMINERT: Robin van Persies stupheading mot Spania i sommerens VM. Foto: REUTERS/Michael Dalder
NOMINERT: Robin van Persies stupheading mot Spania i sommerens VM. Foto: REUTERS/Michael Dalder Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling