MOR OG SØNN:  Mamma Sonya Curry sammen med sønnen Stephen. Foto: NTB Scanpix
MOR OG SØNN: Mamma Sonya Curry sammen med sønnen Stephen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Stephen ble kåret til NBAs beste spiller, men mora stjeler all oppmerksomhet:- Det er det verste

Skaper furore i sosiale medier.

(Dagbladet): Det er lett å bli flau over mødre som er med på idrettsarrangementer - de vil det godt, men en gang i blant kan heiaropene bli i overkant.

Jeg har selv en mor som elsket å hyle, og hun bryr seg ikke så mye om jeg har gjort det bra eller dårlig. Det siste er jo det morsomste.

Men, nok om det ...

Stjeler oppmerksomhet Stephen Curry spiller basketball på Golden State Warriors.  Han ble kåret til sesongens beste spiller i NBA - og 4.juni spiller han og laget første kamp i sluttspillfinalen mot LeBron James' Cleveland Cavaliers.

Men 27-åringen kommer også i fokus for annet enn sitt vanvittige basketballtalent:

Her om dagen kom han i fokus da dattera stjal showet på en pressekonferanse, men vanligvis er det moren Sonya som tar oppmerksomhet fra sønnen.

Den 49 år gamle bestemoren er en tidligere volleyballspiller, og blir fanget opp av kamera hver kamp hun er på tribunen for å heie på sønnen.  Hun er sjarmerende og veldig engasjert.

Oppsummert, hun er perfekt for TV - og det vet produksjonselskapene å utnytte. Når sønnen scorer - flyr kameraene raskt over for å se reaksjonen.

Og det vekker reaksjon på sosiale medier.  Som da ESPNs Frank Isola skriver:

«En ting som er mer oppsiktsvekkende en Stephens skudd, er at Sonya er en bestemor». 

Fenomenet har tatt av og fått en egen hashtag - #StephsMom.

- Det verste Det er ventet at moren kommer i fokus også når finalen begynner.  De siste dagen har moren igjen blitt fokus i sosiale medier, men sønnen ber om at folk roer seg ned.

Da han forleden var gjest hos ESPN, ble han spurt om han var lei at folk snakket om moren:

- Det er det verste, uffer Curry til ESPN, gjengitt i Washington Post.

Han fortsatte:

- Hun er selvfølgelig en vakker kvinne og eplet falt ikke langt fra stammen. Hun får definitivt mer enn nok TV-tid når hun kommer for å heie på meg selv og broren. Jeg håper bare at folk kan vise respekt og ikke snakker dritt om henne, sier Curry til ESPN.