Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sterk andreomgang ga pallplass for Kristoffersen

Henrik Kristoffersen kjørte seg opp fra 9. til delt tredjeplass i lørdagens storslalåmrenn i Adelboden. Slovenske Zan Kranjec vant. Samtidig fortsetter Aleksander Aamodt Kilde å imponere.

KJØRTE SEG OPP: Henrik Kristoffersen i Adelboden lørdag. Foto: NTB/Scanpix
KJØRTE SEG OPP: Henrik Kristoffersen i Adelboden lørdag. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Luca De Aliprandini ledet etter første omgang og var på god vei mot seier da italieneren kom på innerski og gikk i bakken i slutten av løypa. Dermed ble det pallplass på Henrik Kristoffersen som hadde levert en god finaleomgang.

Kristoffersen lå på 9.-plass etter første omgang og hadde 0,45 sekunder opp til teten da han satte utfor i finaleomgangen.

Da Rælingen-gutten kom i mål lå han likt med franske Victor Muffat-Jeandet på tiden 2.28,54.

Den tiden førte den fransk-norske duoen til en delt tredjeplass, 0,64 sekund bak slovenske Zan Kranjec. Filip Zubcic fra Kroatia ble nummer to, 0.29 bak.

Lucas Braathen, som var beste nordmann etter første omgang, fikk det ikke til å klaffe i annen omgang og falt fra 8. til 13.-plass. 19-åringen endte 1,44 bak Kranjec.

Aleksander Aamodt Kilde fortsetter å imponere i storslalåm. 27-åringen plukket nye verdifulle poeng i jakten på sammenlagtkula etter å ha kjørt seg opp fra 16. til 5.-plass, 0,66 bak. Det var kun to hundredeler opp til pallplass.

- Det er helt sprøtt, jeg skjønner ikke helt hva som skjer, sa Kilde til NTB etter rennet.

- Utstyret fungerer, det funker bra og jeg har overskudd når jeg kjører. Jeg er kun 2/100 sekund fra pallen, noe som er litt surt. Men jeg er ikke misfornøyd, det er utrolig gøy.

Også Fabian Wilkens Solheim leverte til mer enn godkjent og kjørte seg fra 17. til 9.-plass. 23-åringen endte til slutt 1,19 sekund.

Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte ut i første omgang, mens verken Atle Lie McGrath og Marcus Monsen kvalifiserte seg for finaleomgangen.