Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sterk andreplass for Thorkildsen i Monaco

- Utrolig bra sesong, sier OL-vinneren.

Andreas Thorkildsen ble i dag nummer to i verdensfinalen i friidrett med et kast på 82,52 meter.

- En utrolig bra sesong, fastslår han overfor NTB.

Amerikaneren Greer Breaux vant spydkonkurransen og sesongavslutningen i Monaco. Han var overlegen da han satte personlig og amerikansk rekord med et lengstekast på 87,68 meter.

Jan Zelezny endte på 3. plass med 82,01 i karrierens siste stevne. Tsjekkeren kunngjorde etter OL-finalen at han legger opp.

- Vinnerkastet var et skikkelig stjernetreff, en enorm prestasjon under meget vanskelige vindforhold, sa Thorkildsens trener Åsmund Martinsen til NTB.

Kastet ga Breaux 30.000 dollar som var premien for vinnerne i verdensfinalen.

- Greer hadde nok litt flaks, for vinden løyet nok litt, men det var skikkelig klasse over kastet likevel, samtykker Thorkildsen over telefon til NTB.

Han er strålende fornøyd med at han holdt statistikken sesongen igjennom.

- Jeg er ikke blitt dårligere enn nummer tre i noe stevne i år, det er jeg utrolig godt fornøyd med. Jeg er blitt mer stabil, og var vel egentlig fornøyd før jeg reiste til OL. Jeg vant to Grand Prix-stevner på rad, i Stockholm og London, og hadde lite å tape i Aten, sier Thorkildsen til NTB.

Thorkildsen rasket med seg rundt 140.000 kroner (20.000 dollar) for annenplassen i Monaco.

(.NTB)

<B>GOD SLUTT:</B> Andreas Thorkildsen er fornøyd med andreplassen i Monaco.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media