Sterk andreplass for verdenscupleder Bjørgen

Bare Kowalczyk ble noen små sekunder for sterk under den klassiske fellesstarten i slovenske Rogla.

I OL-FORM: Marit Bjørgen ble nummer to i dagens 15 kilometer fellesstart i slovenske Rogla, og beholder ledelsen i verdenscupen.
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
I OL-FORM: Marit Bjørgen ble nummer to i dagens 15 kilometer fellesstart i slovenske Rogla, og beholder ledelsen i verdenscupen. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Marit Bjørgen viser panserform i OL-sesongen. I går vant hun sitt første verdenscuprenn i sprint siden 2006, og i dag var det bare polske  Justyna Kowalczyk som ble for sterk på 15 kilometer klassisk fellesstart i slovenske Rogla.

I de tøffe motene opp mot 13,6 kilometer tilrev Kowalczyk seg 20 meter på Bjørgen og svenske Anna Haag. Ved passering lå Bjørgen 8,8 sekunder bak den polske jenta.

På flatene og i utforkjøringene mot stadion hadde Bjørgen og Haag større hastighet enn Kowalczyk, men de nådde ikke helt fram. I mål var de begge 4,6 sekunder bak den polske jenta, Bjørgen dog en skolengde foran sin svenske rival.

Marit Bjørgen overtok ledelsen i verdenscupen sammenlagt i går med seieren på den klassiske sprinten.

I duell kvinne mot kvinne mot dagens vinner Justyna Kowalczyk, staket Rognes-jenta seg inn til en imponerende triumf under ugjestmilde forhold og i en lang og sugende løype, som favoriserte de mer utholdende løperne framfor de rendyrkede sprinterne.Bjørgen styrket sin stilling overfor sine argeste konkurrenter i verdenscupen med andreplassen i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer