Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sterk andreplass i skiskyting

ANTERELVA (NTB): Liv Grete Skjelbreid hadde bare russiske Olga Romasko foran seg på resultatlisten etter verdenscupens 15 kilometer skiskyting i Anterselva i dag. 23-åringen fra Hålandsdalen klatret opp på seierspallen for første gang i verdenscupen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drømmen om det har hun hatt de siste tre-fire årene. Nå gikk den i oppfyllelse, og samtidig er læretiden over.

- Jeg har manglet både ett og to sekunder på en plass blant de tre beste tidligere, så det er helt klart at den andreplassen jeg sikret meg her i dag, er nesten som en seier for meg, sa Liv Grete Skjelbreid til NTB etter løpet.

Hun ble slått av Romasko med 1.16,9, men hadde marginene på sin side og gikk i mål syv tideler foran svenske Magdalena Forsberg.

- Siden jeg begynte å gå verdenscuprenn for tre-fire år siden har jeg vært den yngste på laget. Derfor er det ekstra artig at jeg endelig lyktes, sa hun.

Liv Grete Skjelbreid sa også at en triumf som den hun sikret seg torsdag betyr enormt mye for selvtilliten.

- Nå vet jeg at det er mulig å kjempe blant de aller beste, det bare å gjenta dette ved neste korsvei, sa hun.

Fornuftig

Skjelbreid åpnet litt forsiktig, men mente selv det hadde vært fornuftig. Da hun var blitt varm i trøya, hadde hun krefter igjen til å øke farten. Hele veien følte hun at hun gikk et bra renn, og det eneste hun var direkte misfornøyd med var bommen på andre liggende skyting.

- Den kunne jeg ha unngått, men ellers er jeg fornøyd med det jeg presterte i dag, sa hun til NTB. Hun hadde tre tilleggsminutter på grunn av bom. Det samme hadde Magdalena Forsberg på plassen bak henne, mens Olga Romasko bare pådro seg en bom på de fire skytingene.

-Årsaken til framgangen denne sesongen, er at jeg har trent riktig. Jeg er også blitt flinkere til å lytte til kroppens signaler, og jeg er selvsagt blitt en mye bedre skytter, sa hun.

Hjelp fra pappa

Det er i første rekke pappa Knut Skjelbreid som har hjulpet henne med skytingen sammen med landslagstrener Ola Lunde.

- Jeg har også fått litt hjelp fra den gamle skiskytteren Odd Lirhus, fortalte Skjelbreid.

Hun skrøt også av den hjelpen hun og de andre norske skiskytterne har fått fra olympiatoppens Rolf Sætersdal.

- Han har hjulpet oss mye, og vi setter veldig stor pris på den jobben han har gjort for oss. Det er et samarbeid vi ønsker å fortsette med, sa hun.

Vil gå alt

I OL ønsker Skjelbreid å gå alle øvelser.

- Jeg stiller i alt dersom jeg får lov til det, for jeg føler jeg har muligheter i alle disipliner, sa hun etter andreplassen i Anterselva. Det virket som om selvtilliten hadde fått seg en skikkelig opptur bare i løpet av de første minuttene etter målpassering.

Gunn Margit Andreassen ble nest best av de norske løperne på 23. plass, mens Ann-Elen Skjelbreid og Hildegunn Mikkelsplass ikke klarte å komme inn blant de 40 beste. Annette Sikveland stilte ikke til start.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!