Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sterk Carlsen-seier

Magnus Carlsen vant de to første partiene i kvartfinalen mot Wesley So i onlineturneringen Rapid Challenge, og amerikaneren ga opp.

VANT: Magnus Carlsen.
Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
VANT: Magnus Carlsen. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

Dermed tok Carlsen første stikk i kvartfinaleduellen som utkjempes i best av tre kamper.

Duellen fikk en uvanlig start da det første partiet ble avbrutt etter 12 trekk fordi So mistet forbindelsen. Etter et snaut kvarter kom spillet i gang igjen, og Carlsen viste seg som den skarpeste.

Et dårlig tårntrekk fra So ga Carlsen et klart overtak som han konsoliderte med et djervt dronningoffer. Etter 33 trekk ga So opp. Da var det bare et tidsspørsmål før han ville vært matt.

GIKK PÅ EN SMELL: Wesley So. Foto: NTB Scanpix
GIKK PÅ EN SMELL: Wesley So. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I neste parti fikk So et ganske klart overtak etter flere svake Carlsen-trekk, men nordmannen spilte seg inn i partiet igjen og utlignet stillingen.

Carlsen tilbød remis ved trekkgjentakelse, men So avslo til forbauselse fra ekspertene i TV 2-studio. I løpet av noen minutter avgjorde Carlsen partiet i sin favør.

Med 2-0-ledelse til Carlsen trengte So to seirer på rad for å tvinge fram avgjørelse i armageddon, og det trodde han tydeligvis ingen tro på. Han tilbød tidlig remis, og etter bare 18 trekk var partiet over.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!