Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sterk etappe av Edvald

Sjetteplass på første etappe av Dauphiné Libéré.

I TETKAMPEN: Edvald Boasson Hagen ble nummer seks på dagens førsteetappe i Dauphiné Libéré. Her fra prologen i går. Foto: Robert Pratta, Reuters/Scanpix
I TETKAMPEN: Edvald Boasson Hagen ble nummer seks på dagens førsteetappe i Dauphiné Libéré. Her fra prologen i går. Foto: Robert Pratta, Reuters/Scanpix Vis mer

Edvald Boasson Hagen syklet inn til 6.-plass på den 1. etappen av sykkelrittet Dauphiné Libéré. Belgieren Jurgen Van den Broeck vant etappen.

I mål var den norske Sky-rytteren sju sekunder bak Van Den Broeck (Omega Pharma-Lotto). Seieren var belgierens første som proffsyklist og kom etter et rykk opp den siste motbakken.

En gruppe på seks mann fulgte like bak, men Van Den Broeck sikret seg de nødvendige meterne. Joaquin Oliver (Katusja) tok 2.-plassen på etappen, mens BMCs Cadel Evans ble nummer tre.

I sammendraget tok Alexandre Vinokourov over ledelsen. Astana-rytteren ble nummer to på søndagens prolog og fulgte opp med en 4.-plass mandag.

Edvald Boasson Hagen er nummer fem i kampen om den gule ledertrøya før morgendagens andreetappe. Den er 179 km lang og går fra Voiron til Lyon.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media