Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoffersen på andreplass i Adelboden

Sterk førsteomgang av Kristoffersen - rett i rygg på Hirscher

Marcel Hirscher leder foran to nordmenn.

GOD I FØRSTE: Henrik Kristoffersen er nummer to etter den første omgangen i Adelboden. Foto: GEPA/Bildbyrån
GOD I FØRSTE: Henrik Kristoffersen er nummer to etter den første omgangen i Adelboden. Foto: GEPA/Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Henrik Kristoffersen er nummer to i Adelboden, rett bak erkerivalen Marcel Hirscher. Kristoffersen kjørte sterkt fra start og var et kvart sekund foran ved første passering.

På vei nedover bakken i de sveitsiske alpene tapte han små tideler til Hirscher og i mål var Kristoffersen elleve hundredeler bak østerrikeren.

- Det var bra på toppen, litt dårlig i siste henget, hvor jeg hoppet litt inn og ble litt sein og surrete. Men det var tight og godt på linja oppe, så det er nok den beste omgangen jeg har kjørt i storslalåm i år. Det var en bra omgang, sa en fornøyd Henrik Kristoffersen til TV 2.

Marcel Hirscher satte standarden fra startnummer to med en tilnærmet prikkfri omgang i Adelboden. Det var kun Kristoffersen som holdt følge med Hirscher ned bakken i storslalåmklassikerens første omgang og de to skiller seg klart ut fra resten av feltet.​

Dermed er de to konkurrente i hard konkurranse igjen, kun et par dager etter at Kristoffersen var illsint etter at Hirscher slo han i slalåm i Zagreb.

Også Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte en god første omgang. I mål kjørte han inn til en foreløpig tredjeplass, 65 hundredeler bak Hirscher.

- Det er deilig å kjenne at farta er der. Følte ikke at jeg kjørte over evne, men klarte å treffe godt på nøkkelpunktene i løypa, sa Nestvold-Haugen til TV 2 etter den første omgangen.

Det er kun Luca De Aliprandini og Alexis Pinturault andre enn de norske som er under sekundet bak Hirscher. Dermed ligger det an til en svært spennende andre omgang sett med norske øyne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!