Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sterk kontrast til galskapen i 2006: - Vi så hele bryllupet til Rooney på DVD

Jermain Defoe forteller om kjedelige dager mellom slagene under mesterskap.

SPISSDUO I SØR-AFRIKA: Wayne Rooney og Jermain Defoe. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/NTB Scanpix
SPISSDUO I SØR-AFRIKA: Wayne Rooney og Jermain Defoe. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/NTB Scanpix Vis mer

(FourFourTwo): Sportslig sett gikk det ikke bra for England under VM i Sør-Afrika for åtte år siden, med en ydmykende exit mot Tyskland i åttedelsfinalen.

Og skal vi tro Bournemouth-spiss Jermain Defoe (35) så var det ganske kjedelig i kulissene også under mesterskapet.

Defoe har bare deltatt i ett VM for England. Det skjedde nettopp under VM i Sør-Afrika da Fabio Capello var England-trener. Spissen forteller at kjedsomhet er en del av det å delta i mesterskap.

- De spiller PlayStation, og jeg ser for meg at Gareth (landslagssjef Southgate journ.anm.) vil holde quiz-kvelder - du må finne på noe, sier Defoe til ESPN.

Det er særlig en episode Defoe trekker fram, som gir et fint bilde av hvor kjedelig det kan bli til tider.

- Da vi var i Sør-Afrika, husker jeg en kveld jeg kjedet meg, så jeg og Wayne Rooney satt på rommet hans og så hele bryllupet hans på DVD, sier Defoe.

- Det var koselig å tilbringe tid med en lagkamerat. Wayne hadde noe som minnet om en flashmob, hvor kelnerne sang og danset, hvis jeg husker riktig, sier Defoe.

Flashmob omtales som en gruppe mennesker som plutselig samles på et offentlig sted, der de sammen utfører en uvanlig og ofte morsom handling, for deretter å spre seg igjen.

- Det var fint siden han var spisspartneren min. Ja, det kan bli kjedelig, men alle lag kjeder seg, sier Defoe videre om det å være i Sør-Afrika under VM.

Wags i sentrum

Det er en sterk kontrast til historiene pressen serverte oss fra England-leiren under 2006-VM i Tyskland.

Fotballspiller-WAGs (wives and girlfriends) har etter hvert blitt et kjent begrep i England, på grunn av måten jenter bygger kjendiskarrierer basert på sine kjærester.

Temaet kom særlig på dagsorden under VM i 2006 da de shoppeglade fotballkonene inntok den tyske byen Baden-Baden, hvor England holdt til. De vakte blant annet lokal tysk oppsikt ved å svi av 600 000 kroner i løpet av en halvtime.

Flere journalister bodde på samme hotell som de engelske spillerne og deres kjærester, hvor det ble rapportert om ellevill festing til langt på natt.

Det var Sven-Göran Eriksson som ledet «Three Lions» på dette tidspunktet, og visekaptein Rio Ferdinand tok et oppgjør med oppstyret som oppsto under svenskens ledelse. Han kalte det hele for et «sirkus».

- Hvis jeg skal være ærlig, så ble vi litt av et sirkus med tanke på WAG-situasjonen. Det kunne virke som det var et stort show rundt hele England-stallen. Det var som å se på at et teaterstykke ble framført, og fotballen ble nesten sekundær, sa Ferdinand den gangen.

- Folk brydde seg mer om hva andre folk hadde på seg og hvor de gikk, enn laget, sier han.

I artikkelen under kan du lese om oppstyret Wags lagde i 2006:

Andre boller

Da Fabio Capello tok over England etter «Svennis», ble det strengere regler for spillerne. Italieneren sørget for at spillernes koner og kjærester ikke var med på VM-eventyret i 2010.

Capello ble forbløffet over alt fokuset på hans nye regler da han tok over England i 2008.

- Jeg ba bare spillerne om å være profesjonelle på trening og når de er sammen. Normale ting. Du gjør det samme når du jobber, dette er ikke noe nytt, påpekte han.

Etterfølger Roy Hodgson signaliserte før VM i Brasil for fire år siden at han var åpen for at damene kunne være med på oppvarmingen til mesterskapet i Miami, og i Rio de Janeiro, hvor England skal holde til under mesterskapet.

Han ønsket å gi spillerne sine mer spillerom enn hva som var tilfellet med Fabio Capello, men spørsmålet mange stilte seg var om det var så lurt å ha disse damene hengende rundt spillerne, som bør ha fokus på det som skulle skje ute på banen.

Fotballspillernes kjærester laget iallfall ikke noe oppstyr i pressen ved den anledningen.

Skeptiske

Landslagssjef Gareth Southgate vil også tillate at spillernes wags blir med på lasset til sommerens VM i Russland.

Samtidig er det mange wags som har uttrykt bekymring for sikkerheten i landet.

Tidligere har det vært mange sammenstøt mellom russiske og engelske folk i forbindelse med mesterskap. Det var blant annet flere stygge sammenstøt under EM i 2016.

England skal ha VM-base snaut tre mil fra St. Petersburg i Russland. Det kan ligge til rette for at «brakkesyke» blir et problem nok en gang.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media