Nytt styre i Norges Skiforbund

Sterk mistillit til Skistyret. Birgit Skarstein inn

Vraker de fleste. Vil ha med skipresident Erik Røste videre.

OVERTAR STYRINGEN: Birgit Skarstein fikk det ikke helt til i Paralympics i vinter. Nå er hun foreslått som nytt medlem i styret i Norges Skiforbund uansett hva som skjer med vintersatsingen for den suksessrike norske roeren. FOTO:AP/Dmitry Lovetsky)
OVERTAR STYRINGEN: Birgit Skarstein fikk det ikke helt til i Paralympics i vinter. Nå er hun foreslått som nytt medlem i styret i Norges Skiforbund uansett hva som skjer med vintersatsingen for den suksessrike norske roeren. FOTO:AP/Dmitry Lovetsky) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SKIPRESIDENT Erik Røste får ny tillit av valgkomiteen til Norges Skiforbund, men innstillingen til nytt styre i sporten bærer preg av sterk mistillit:

  • Foruten visepresident Eva Tine Riis-Johannessen og den profilerte Rosenborg-sjefen Tove Moe Dyrhaug, vil komiteen skifte ut alle de vanlige styremedlemmene.

Bakgrunnen er ikke misnøye med de enkelte styremedlemmene, men en voksende forståelse av at det midt i den historiske suksessen til norsk skisport er nødvendig med en mer selvkritisk holdning.

Det gjelder både deler av økonomistyringen og utviklingen av organisasjonen.

DEN største utfordringen ligger sannsynligvis i selve lederstrukturen. Med en heltidsansatt president har administrasjonen og den politiske styringen glidd mer og mer sammen. Det kan i beste fall gi en effektiv daglig ledelse, men begrenser samtidig det politiske overblikket.

For en så viktig folkebevegelse som norsk skisport, er det en avgjørende oversikt. Det viser for eksempel den manglende prosessen før skistyret sist måned plutselig innstilte Erik Røste; Mann 57, som norsk kandidat til styret i det internasjonale Skiforbundet (FIS) samtidig som Norge etter et grundig forarbeid ba sporten slippe til flere kvinner i lederposisjoner. Den sammenhengen rimer rett og slett ikke, selv om få innen skimiljøet betviler skipresidentens hensikt eller faglige forutsetninger til å gjøre en bra jobb for å jevne ut kjønnsdiskrimineringen i sporten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer