Sterk nok for EM-spill

Når Jon Arne Riise trer landslagsdrakta over hodet i kveld har han nådd sitt største mål. Den ambisiøse 19-åringen gir seg imidlertid ikke med det. - Jeg skal være med i EM-troppen for å spille, sier Rise selvsikkert.

- Jeg vet at det kan gå lang tid før jeg får denne sjansen på nytt. For å bli med i EM-troppen er jeg nødt til å vise meg fram under landslagssamlingen på La Manga, sier Riise.

I dag spiller Norge åpningskamp mot Island, og kanskje får Riise debutere med A-landslaget.

På toppen

Unggutten fra Ålesund har imponert alle etter at han for to år siden gikk til den franske toppklubben AS Monaco. Laget fra fyrstedømmet ligger på topp i den franske ligaen, og Jon Arne Rise er i ferd med å spille seg til fast plass på midtbanen.

Han var slett ikke overrasket da U21-trener Harald Aabrekk ringte og fortalte at han var tatt ut på A-landslaget. Blant franske og italienske stjernespillere har Riise bygd opp selvtillitten, nå er han klar til å vise landslagssjefen hva han har lært.
- Jeg er i god form og veldig uredd. Selvsagt har Nils Johan Semb mange gode spillere å velge i, men jeg vet at jeg fortjener en plass, sier sunnmøringen målbevisst.

I samme slengen går han ikke av veien for å nevne framtidige OL og VM som viktige personlige mål.

Historien om Jon Arne Riise er atypisk i norsk sammenheng. Til tross for mange advarsler stolte han på magefølelsene da han reiste til Monaco direkte fra norsk førstedivisjon.

{ndash}Det første målet satte jeg meg som 15-åring da jeg ønsket å spille på kretslaget. Siden har jeg gradvis justert kravene. Jeg har hele tiden sagt at jeg skal spille på landslaget, nå blir det realitet, sier Riise.

Irritert

Riise legger ikke skjul på at han er irritert på alle forståsegpåerne som advarte han mot å reise til Monaco. - På mange måter er det en personlig triumf å bli tatt ut på landslaget. Jeg skal vise alle som var negative at tiden her nede har gjort meg styrket både fysisk og psykisk til å spille for Norge, sier Jon Arne Riise.