Sterk norsk åpning i orienterings-vm

Alle klar for finalen.

Ingunn Hultgreen Weltzien (21) løp inn til beste tid i sitt kvalifiseringsheat i sprint under VM i orientering i Kiev lørdag. Alle nordmennene kvalifiserte seg til finalen.

- Outsider til medaljeplass

- Utrolig moro, og jeg må ha funnet formen til VM. Tidligere i år har jeg ikke vært i slag, men i dag kjentes det kjempebra ut. Jeg har bare noen sekunders tidstap, men farten var meget bra. I starten løp jeg til feil post og tapte rundt ti sekunder. Etterpå nølte jeg litt, men kom veldig bra ut av det, sa Weltzien.

- Nå er målet er å kjempe om en topp seksplassering i VM-finalen, og jeg er nok en outsider til en plass på pallen, sa Tyrving-jenta som røk ut i kvalifiseringen i fjor.

Varmt


Norge stilte med tre utøvere hver i kvinne- og herreklassen. Samtlige er klare for finalen neste søndag.

Marianne Andersen og Anders Nordberg fulgte opp med tredjeplasser i kvalifiseringen. Begge løper alle distanser i VM, og fikk en perfekt start på mesterskapet. Men 34 grader i skyggen var uvant.

- Jeg er ikke vant til en slik varme. Dette var som å løpe mot et vegg. Vi har ikke hatt noe sommervarme i Norge i år, og det tar nok noen dager å få akklimatisert seg, sa Andersen.

Nordmennene var den eneste nasjonen med full pott i kvalifiseringen.


- God stemning
- Vi har fått en kjempestart på VM. Det er ekstra hyggelig at alle er med i finalen, og dette gir god stemning i laget, sa landslagstrener Jarle Ausland.

Årets juniorverdensmester Olav Lundanes kom på tiendeplass i sitt heat i VM-debuten blant seniorene. Regjerende mester, svenske Emil Wingstedt, ble slått med noen sekunder.
(NTB)

STERKT:Ingunn Hultgreen Weltzien (21) løp inn til beste tid i sitt kvalifiseringsheat i sprint under VM i orientering i Kiev lørdag. Alle nordmennene kvalifiserte seg til finalen.
STERKT:Ingunn Hultgreen Weltzien (21) løp inn til beste tid i sitt kvalifiseringsheat i sprint under VM i orientering i Kiev lørdag. Alle nordmennene kvalifiserte seg til finalen. Vis mer