Sterk norsk innsats på 5000 meter

Lasse Sætre og Eskil Ervik imponerte på 5000-meteren under EM allround på skøyter fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Først gikk Eskil Ervik inn til tiden 6.37,51. Det holdt til en sterk femteplass. Litt senere på kvelden leverte Lasse Sætre en imponerende 5000 meter på tiden 6.36,92, noe som holdt til en oppløftende fjerdeplass.

Det var nederlenderen Gianni Romme som vant med tiden 6.26,72, etterfulgt av landsmannen Rintje Ritsma (6.34,28) og Pawel Jan Zygmunt fra Polen (6.35,71).

Lasse Sætre skal ikke være i skikkelig form før VM enkeltdistanser, men viste at kroppen fungerer svært godt allerede fredag.

- Jeg overrasket meg selv litt i dag ettersom jeg ikke har spisset formen til dette mesterskapet. Jeg er godt fornøyd selv om jeg helst skulle vært blant de tre beste, sa han til NRK.

Eskil Ervik var glad det var over da han var ferdig med 5000-meteren.

- Det var forferdelig fra start til slutt. Jeg bommet litt på det siste dobesøket og var fryktelig tissetrengt hele tiden, sa han.

Petter Andersen endte på 22. plass med tiden 6.55,29.

Eskil Ervik ligger på sjetteplass sammenlagt i allround-EM, mens Lasse Sætre ligger på 11. og Petter Andersen på 15. plass. Det betyr at alle tre er direkte kvalifisert til 10.000 meter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer