Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sterk og klar

Om en drøy måned er Suzann Pettersen klar til å gi verdensener Annika Sörenstam kamp i de største turneringene. Skadene har gjort golfesset sterkere og bedre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

24-åringen har ikke spilt en turnering siden ryggen hennes slo seg helt vrang i september i fjor. Likevel tror Suzann at hun er mer enn klar til å vise jentene på LPGA-touren at hun er en bedre golfer enn noen gang.

-  På grunn av ryggskaden har jeg fått tid til å trene styrke, og ikke minst mye teknikk, sier Suzann til Dagbladet. -  Jeg har lagt om visse deler av svingen min, som vil bli mye, mye bedre når jeg kommer ut på banen.

Mer avslappet

Fra huset sitt i Florida er det en superoptimistisk Suzann vi snakker med. Hun kjenner fremdeles noe til ryggplanene, men ikke mer enn at hun kan trene for fullt med køllene sine på drivingrangen. Hun gleder seg til å gå ut på banen og spille igjen, men kommer til å ta den tida som er nødvendig for å være helt restituert.

-  Jeg er blitt mer avslappet - føler at jeg ikke trenger å stresse, sier Suzann. -  Jeg venter trolig helt til ShopRite Ckassic 3. juni med sesongstarten, men da er jeg også klar.

Og med klar mener Suzann at hun ikke bare skal ut for å spille golf, men hevde seg helt der oppe.

-  Ja, jeg skal være med helt oppe i toppen da jeg endelig starter opp igjen, sier Suzann. -  Jeg vil ha én turnering før årets andre Major-turnering - McDonald\'s Championship 9. juni.

Kunne spilt i dag

SNART KLAR:  Når Suzann Pettersen sesongåpner første helga i juni, er det nesten 10 måneder siden forrige turnering. Jeg skal være med helt oppe i toppen når jeg endelig starter opp igjen, sier Suzann til Dagbladet. Foto: Ole C.H. Thomassen
SNART KLAR: Når Suzann Pettersen sesongåpner første helga i juni, er det nesten 10 måneder siden forrige turnering. Jeg skal være med helt oppe i toppen når jeg endelig starter opp igjen, sier Suzann til Dagbladet. Foto: Ole C.H. Thomassen Vis mer

Når vi spør Suzann om ryggen hennes hadde tålt en turnering denne helga, svarer hun et ubetinget ja.

-  Jeg hadde følt meg sterkere mentalt og svingteknisk bedre hvis jeg hadde spilt i dag, sier Suzann. -  Men jeg har altså tålmodighet til å vente enda 4- 5 uker.

Suzann har vært plaget med skader siden hun ble proff for fire år siden. Hun har lært seg å spille med smerter, men har aldri brukt skadene som unnskyldning for at hun ikke har vunnet en turnering siden French Open i 2001. Nå har Suzann for første gang hatt tid til å prioritere teknikk i mange måneder. Hun tror det vil gi resultater ute på banen.

Gjerne US Open

-  Forutsetningene mine for å kunne gå helt til topps er bedre enn noen gang, sier Suzann. -  Jeg er også blitt sterkere mentalt. Derfor sier jeg ikke akkurat nei takk til å vinne i US Open og Evian Masters.

De to turneringene er de to største for de beste jentene i verden. 10. og 7. plass er Suzanns beste plasseringer så langt. Gutta vinner vanligvis ingen Major før de er passert 30, bortsett fra Tiger Woods.

-  Jeg har ikke tenkt å vente like lenge, sier Suzann med en liten latter.

-  Du høres ut som om du er blitt mer voksen og ikke minst mer tålmodig?

-  Ja, jeg har nok vokst under skadeavbrekket, sier Suzann Pettersen til Dagbladet. -  Det var kanskje en mening med ryggskaden min.

GOD HJELP: Suzann Pettersen har fått mye og god støtte fra trener Simon Holmes.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!