Sterk og rå

Bente Skari (30) er mektig imponert over den nye sprintdronningen Marit Bjørgen (22). Trønderjenta vant i går nok et verdenscuprenn i sprint og satser nå på sammenlagtseier.

I fjor kunne hun slå i bordet med 13. plass fra Birkebeinerrennet som beste individuelle plassering. Nå leder hun verdenscupen i sprint, etter to seirer av to mulige. 22-åringen gjennomførte et taktisk perfekt løp i gårsdagens finale. Som planlagt, dro hun til i den siste motbakken før mål og fikk noen meter på konkurrentene. Dermed var det bare å beholde ledelsen inn mot mål.

- Jeg hadde et håp om at det skulle gå bra. Men at jeg skulle vinne, det trodde jeg ikke, sier Marit Bjørgen til Dagbladet. Hun slo tyske Claudia Künzel med fire tideler, og forviste Maj Helen Sorkmo og Anita Moen til de to neste plassene.

Selvtillit

Etter seieren i Düsseldorf i oktober har trønderen slitt med å finne formen etter en forkjølelse. Bjørgen er derfor redd for å legge lista for høyt. Samtidig skinner det igjennom at den talentfulle og råsterke jenta har selvtillit.

- Satser du på sammenlagtseieren i sprintverdenscupen nå?

- Det er i tankene mine, helt klart. Jeg hadde tenkt å stå over i Linz i neste uke, men nå har jeg lyst til å gå, sier Bjørgen.

- Hvordan er du blitt så god i sprint?

- Jeg har alltid vært hurtig. I år er jeg blitt mye sterkere og har fått bedre utholdenhet. Det har gjort meg mye bedre.

VM-drøm

Lagvenninnen Bente Skari vant sitt første verdenscuprenn i skøyting forrige helg, og hadde derfor håp om en brukbar plassering i går. Men den gang ei.

- Det var en nedtur at jeg ikke gikk videre, sier Skari til Dagbladet.

Fra sidelinja gledet hun seg uansett over lagvenninnens rå oppvisning.

- Hun imponerer veldig. Jeg trodde at hun kom til å gjøre det bra. Men at hun nå har vunnet begge verdenscuprennene - det er stort, sier Skari.

30-åringen tror at Bjørgen kommer til å følge opp med gode resultater utover vinteren.

- Slik hun går nå, gir det veldig bra selvtillit. Da er det bare å gå på. Jeg tror hun kommer til å fortsette å kjempe i toppen, sier Skari.

VINNER IGJEN: Marit Bjørgen jubler etter å ha vunnet sprintrennet i Davos i går. - Marit er sterkere og råere enn de aller fleste jentene, sier trener Svein Tore Samdal til Dagbladet.