Sterk prestasjon

Magnus Carlsen (30) avsluttet med to seirer og tre remis og er i kvartfinalen i den femte Champions Chess Tour-turneringen.

KAN SMILE: Magnus Carlsen. Foto: NTB
KAN SMILE: Magnus Carlsen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Carlsen har vunnet innledningen i samtlige fem av disse nyskapende onlineturneringene.

Denne gangen vant han med 10,5 poeng og var poenget foran Hikaru Nakamura og Shakhriyar Mamedyarov.

Magnus Carlsen startet mandagens kamper med svart mot Alireza Firouzja, og han vant og sikret seg et nytt helpoeng i kamp nummer elleve i den femte utgaven av Champions Chess Tour.

Med hvite brikker i det neste partiet nedkjempet Carlsen polakken Jan-Krysztof Duda, og det ble et nytt poeng. I den tredje kampen ble det noe overraskende bare remis mot den svakt rankede 15 år gamle Rameshbabu Praggnanandhaa fra India.

Det ble remis i det nest siste partiet også. Da var det amerikaneren Wesley So som var motstanderen. Det ble også en kjapp remis mot Shakhriyar Mamedyarov i mandagens siste parti.

De åtte beste i turneringen er klar for tirsdagens kvartfinaler.

Tidligere mandag kveld ble det klart at russeren Jan Nepomnjasjtsjij og sikret seg til å møte Magnus Carlsen i VM i Doha, Qatar i november/desember.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer