BEST: Lars Petter Nordhaug fikk full uttelling på første etappe av engelsk etapperitt.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
BEST: Lars Petter Nordhaug fikk full uttelling på første etappe av engelsk etapperitt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Sterk seier til Lars Petter Nordhaug

- Jeg visste at jeg hadde en mulighet.

(procycling.no): Lars Petter Nordhaug gikk helt til topps på den første etappen av Tour of Yorkshire fredag.

Rittet er helt nytt, og nordmannen ble dermed historisk som tidenes første etappevinner. Etappen ble syklet fra Bridlington til Scarborough.

Sky-proffen utmanøvrerte blant andre rutinerte Thomas Voeckler og Samuel Sánchez i avslutningen. Han vant dermed sin første internasjonale seier siden triumfen under Arctic Race of Norway i fjor sommer.

Tøff dag
Når procycling.no ringer dagens mann i North Yorkshire er det naturlig nok en fornøyd Nordhaug vi får snakke med.

- Ja, absolutt. Dette var moro! Det var en utrolig tøff etappe. Vi kjørte egentlig for Ben Swift, men jeg satt foran i en liten gruppe, og de bak sleit hele dagen. Jeg følte meg ikke i super form, men løypa lignet på Ardenner-rittene og passa meg fint, sånn sett, sier Nordhaug til procycling.no.

- I starten ble det kjørt skikkelig tøft opp bakkene, og jeg kom med i en liten gruppe som ble værende i teten.

Med en halv mil igjen til mål forsøkte 30-åringen å rykke i fra bruddkameratene i en bakke. Han fikk litt avstand bakover, men ikke nok til å avgjøre.

- Jeg fikk noen meter, men så kom de tilbake med hjelp fra Sánchez. Jeg var litt redd for Voeckler i spurten, men jeg kan spurte og visste jeg hadde en mulighet, forteller Nordhaug videre.

Kan vinne sammenlagt
At han skulle vinne fredagens etappe var altså ikke den opprinnelige planen til Team Sky, men dette ble altså fort endret. Lagkompis Philip Deignan var også med i gruppa til Nordhaug og syklet inn til femteplass.

Nordhaug og utbrytergruppa syklet i mål sammen med over et minutts avstand til forfølgerne i mål, mens store deler av feltet tapte flere minutter. Nøtterøy-syklisten fikk også med seg bonussekunder for seieren, og ligger dermed meget godt an i sammendraget.

- Ja, jeg gjør det. Men det kommer til å bli tøft å forsvare ledelsen, og det blir harde etpper også de neste dagene. Nå må jeg bare få i meg mat og prøve å restituere meg, sier Nordhaug til procycling.no.

Tour de Yorkshire har tre etapper og avsluttes i Leeds søndag. Lørdagens etappe foregår i flatt terreng og det forventes det massespurt. Søndagens etappe går i mer kupert terreng.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.