Sterk seier til Lars Petter Nordhaug

- Jeg visste at jeg hadde en mulighet.

BEST: Lars Petter Nordhaug fikk full uttelling på første etappe av engelsk etapperitt.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
BEST: Lars Petter Nordhaug fikk full uttelling på første etappe av engelsk etapperitt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Lars Petter Nordhaug gikk helt til topps på den første etappen av Tour of Yorkshire fredag.

Rittet er helt nytt, og nordmannen ble dermed historisk som tidenes første etappevinner. Etappen ble syklet fra Bridlington til Scarborough.

Sky-proffen utmanøvrerte blant andre rutinerte Thomas Voeckler og Samuel Sánchez i avslutningen. Han vant dermed sin første internasjonale seier siden triumfen under Arctic Race of Norway i fjor sommer.

Tøff dagNår procycling.no ringer dagens mann i North Yorkshire er det naturlig nok en fornøyd Nordhaug vi får snakke med.

- Ja, absolutt. Dette var moro! Det var en utrolig tøff etappe. Vi kjørte egentlig for Ben Swift, men jeg satt foran i en liten gruppe, og de bak sleit hele dagen. Jeg følte meg ikke i super form, men løypa lignet på Ardenner-rittene og passa meg fint, sånn sett, sier Nordhaug til procycling.no.

- I starten ble det kjørt skikkelig tøft opp bakkene, og jeg kom med i en liten gruppe som ble værende i teten.

Med en halv mil igjen til mål forsøkte 30-åringen å rykke i fra bruddkameratene i en bakke. Han fikk litt avstand bakover, men ikke nok til å avgjøre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.