Sterk sesongdebut av El Guerrouj

Hicham El Guerrouj vant mila (1609 meter) på 3.49,92 i det amerikanske Grand Prix-stevnet i friidrett. Det er den raskeste mila som er løpt i USA noensinne.

Han måtte være fartssetter selv, for de harene arrangøren hadde funnet til ham holdt ikke mål, og det gjør prestasjonen enda større.

- Jo, det er ikke verst å løpe på 3.49 uten fartssettere i feltet, sa marokkaneren. Han har et mål i år: Det er å gå til topps på 1500 meteren i VM i Edmonton i august. Da vil han få en etterlengtet revansj etter den skuffende sølvmedaljen på distansen i Sydney-OL i fjor høst.

Det var Noureddine Morceli som hadde den tidligere bestenoteringen på en engelsk mil på amerikansk jord. Han løp på 3.50,86 i Atlanta i mai for fem år siden, men nå er den tiden definitivt gått over i historiebøkene.

Fem av utøverne i Grand Prix-stevnet i Oregon satte årsbeste i verden i sine øvelser denne sesongen. Marion Jones gikk til topps på kvinnenes 200 meter med 22,26. Juliet Campbell fra Jamaica kom nærmest med 22,75 i et løp der det var litt for mye medvind.

Se resultater fra stevnet i Oregon!

(NTB)