Sterk sesongdebut av Filip Ingebrigtsen

Tross en trøblete oppkjøring klaffet Filip Ingebrigtsen til med 13.11,75 og ny familierekord på 5000 meter da han sesongåpnet i Diamond League-stevnet i Roma.

Bergen  20190522.
Filip Ingebrigtsen fikk andreplass på 1500 meter under Trond Mohn Games på Fana stadion.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Bergen 20190522. Filip Ingebrigtsen fikk andreplass på 1500 meter under Trond Mohn Games på Fana stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ingebrigtsen holdt lenge på å utfordre norgesrekorden til Marius Bakken på 13.06,39 fra Roma i 2004, men en tøff sisterunde gjorde at sekundene tikket ifra 26-åringen.

Likevel er 13.11,75 den nest beste norske tiden noensinne.

Det gjør at Filip har overtatt familietronen på 5000 meter. Storebror Henriks bestenotering er på 13.16,97, mens lillebror Jakob har løpt på 13.17,06. Filips tidligere 5000-meterrekord var på 13.30,48.

- Det var tungt. Jeg skulle gjerne hatt igjen mer på siste runde. Det er veldig bra så tidlig, spesielt etter det jeg har vært igjennom de siste ukene. Jeg klarer ikke løpe dette på halv maskin, sa Filip Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

Kanonfornøyd Gjert

Telahun Haile Bekele slo Selemon Barega i spurten og vant løpet med tiden 12.52,98. Ingebrigtsen ble nummer 14.

Det var derimot ikke knyttet de store forventningene til Ingebrigtsen i torsdagens stevne i den italienske hovedstaden. Far og trener Gjert Ingebrigtsen var i forkant av løpet mest fornøyd med at sønnen kunne stå på startstreken og delta i konkurranser igjen. Etter løpet var det en langt mer entusiastisk Gjert å spore.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer