DRØMMESCORING: Da Molde var i ferd med å spise seg inn i gullkampen igjen, leverte Nicklas Bendtner et øyeblikks magi. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
DRØMMESCORING: Da Molde var i ferd med å spise seg inn i gullkampen igjen, leverte Nicklas Bendtner et øyeblikks magi. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Eliteserien 2017: Molde - Rosenborg

Sterk snuoperasjon: Magisk Bendtner-scoring ga både Hareide og Solskjær noe å tenke på

Da Molde var i ferd med å blande seg inn i gullkampen igjen, vartet Nicklas Bendtner opp med et øyeblikks magi. Kort tid senere snudde Rosenborg kampen og vant 2-1 i Molde.

  • Molde - Rosenborg 1-2 (0-1)

MOLDE (Dagbladet): Denne kvelden var Ole Gunnar Solskjær og Moldes gylne mulighet til å melde seg på i gullkampen i Eliteserien. Det forutsatte imidlertid seier hjemme mot erkerivalen Rosenborg og var enklere sagt enn gjort.

Skyene som preget rosenes by i formiddagstimene, forsvant plutselig da både sola og søkelyset skinte mot stjerneduellen på Aker Stadion. Kåre Ingebrigtsen og Ole Gunnar Solskjær sendte ut hver sine stjernespekkede mannskap foran Moldes festklare supportere.

De fikk blant annet se Vegard Forren gjøre comeback i Molde-trøya. Stopperkjempen forlot klubben i vinter, før han var med Rosenborg på treningsleir, dro rett videre til Brighton, men det oppholdet endte på samme vis som da han prøvde seg i Southampton.

- Vegard har aldri vært så bra på trening som han har vært i det siste. Vegard har endelig skjønt hva som skal til for å lykkes igjen, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.

Bendtners perle og søknad

I dag fikk Forren sjansen fra start mot klubben han gjorde seg upopulær i da han forlot RBKs treningsopphold plutselig i vinter og signerte for Brighton i stedet. Starten på comebacket var som en drøm da Fredrik Brustad sørget for 1-0 etter forarbeid av Erik Hestad.

Danmarks landslagssjef Åge Hareide, som tidligere har trent både Molde og Rosenborg, studerte hvordan danskene Nicklas Bendtner, Mike Jensen og Christian Remmer gjorde det på sunnmøringens tidligere hjemmebane. Etter 73 minutter leverte Bendtner en glitrende søknad om landslagsplass.

Med Hareide på tribunen dro Rosenborg-spissen fram det ypperste av det ypperste da han med utsiden av foten skrudde ballen helt opp i krysset på magisk vis. Perlescoringen sørget for 1-1 på Aker Stadion, men trønderne var ikke fornøyde med det.

- Nicklas var veldig god i dag og gir oss en ekstra dimensjon i spillet. Scoringen er helt utsøkt, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til Dagbladet.

- Det var en fantastisk scoring. Jeg må gi litt skryt til Nicklas, sier Solskjær.

Deler ut gullet

Akkurat som i fjor ledet Molde 1-0, men Rosenborg snudde kampen og tok alle tre poengene. Snuoperasjonen ble komplett da Andreas Konradsen headet inn matchvinnerscoringen i det 85. minutt. Trønderne kunne juble for seier og økte forspranget til serietreer Molde til hele ti poeng.

Det betyr at Solskjær kan glemme gullkampen i år, mens Hareide må vurdere om Bendtner kan bli en joker for det danske landslaget igjen.

- Jeg skal ikke blande meg inn i uttaket til Hareide, men det er to veldig gode dansker vi har her i Rosenborg, sier RBK-profilen Anders Konradsen til Dagbladet.

- Rosenborg tar gullet nå, men vi skal ta en medalje og slå RBK i cupfinalen, varsler Solskjær.

Drømmestart for Molde

Hjemmefansen kom imidlertid best i gang og fikk uttelling allerede etter fem minutter. Mønsterangrepet ble skapt på Moldes venstreside, da Isak Ssewankambo etter hvert fikk dyttet ballen videre til Erik Hestad, hvis innlegg gikk forbi RBK-keeper André Hansen.

I enden av assistkongens ferskeste målgivende pasning ventet Fredrik Brustad, som fra kort hold enkelt satt inn 1-0 til vertene. Molde-fansen jublet ekstatisk. Håpet ble tent.

Björn Bergmann Sigurdarson ville ikke være dårligere enn sin spissmakker og skapte store problemer for RBK-forsvaret med sin fysikk, kraft, hurtighet og teknikk. Etter 22 minutter holdt han på å score selv, og like etter framprovoserte han muligheten som Erik Hestad holdt på å sette i det åpne buret.

Rosenborg var uvanlig tamme, men skapte en stor sjanse etter en halvtime. Milan Jevtovic ledet an trøndernes kontring. Innlegget på bakerste stolpe var nydelig. Der ventet Yann-Erik de Lanlay, men skuddet ble slått til hjørnespark av Andreas Linde i Molde-buret.

Nicklas Bendtner hadde også en god mulighet før pause, men det var islendingen SIgurdarson på motsatt side som dominerte kampen best sammen med makker og målscorer Brustad foran 10 720 tilskuere.

Kjempesjanse og keeperbytte

Fem minutter etter pause skapte Rosenborg en gigantisk mulighet da Mike Jensens skudd gikk i tverrliggeren og ut, bare tre centimeter unna Nicklas Bendtner, som sto og klemte stanga som landsmannen traff.m

Kampuret viste 62 minutter da Moldes sistskanse Andreas Linde måtte forlate banen med skade. Dermed måtte Solskjær hive inn Mathias Eriksen Ranmark til sin debut i Eliteserien. Og for en ilddåp det ble for 21-åringen med Rosenborg på andre halvdel.

Den aller største stjerna keeperdebutanten måtte bryne seg på, var Nicklas Bendtner. Den danske superstjerna har høstet mye kritikk denne sesongen, men etter 73 minutter viste dansken hvorfor han en gang ble satset på i Arsenal og Juventus.

Debutant Eriksen Ranmark bommet totalt med utsparket, som havnet hos Matthias Vilhjalmsson. Ballen gikk deretter videre til Mike Jensen og så til den Bendtner, som med utsiden av foten limte ballen helt opp i krysset på aldeles mesterlig vis.

Scoringen var et resultat av Molde-keeperens tabbe, samarbeidet mellom RBK-trioen som henger mest sammen på fritiden, men først og fremst Bendtners fotballmagi.

Komplett snuoperasjon

Akkurat som i fjor gikk Rosenborg fra 0-1 til seier. Fem minutter før slutt var snuoperasjonen komplett da Anders Konradsen headet inn 2-1 til gjestene fra Trondheim. Innbytter Vilhjalmsson var nest sist på ballen.

Dermed økte trønderne forspranget til serietreer Molde til ti poeng og hektet trolig av Solskjærs menn i gullkampen for godt. Serietoer Sarpsborg 08 er åtte poeng bak Rosenborg med én kamp mindre spilt.

- Rosenborg vinner gullet. Jeg kan ikke skjønne noe annet, konkluderer Solskjær.

- Det skal godt gjøres å ta oss igjen nå for Moldes del, sier RBKs Birger Meling.