GOD I STORBRITANNIA: Thor Hushovd syklet inn til 8. plass i Tour of Britain. Dette bildet er fra Tour de France i sommer. Foto:  AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
GOD I STORBRITANNIA: Thor Hushovd syklet inn til 8. plass i Tour of Britain. Dette bildet er fra Tour de France i sommer. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTUREVis mer

Sterk tempoetappe av Hushovd

Overrasket i Tour of Britain.

Thor Hushovd kjørte inn til en overraskende sterk 8.-plass på den 10 km lange tempoetappen som også var nest siste etappe av Tour of Britain søndag.

Briten Alex Dowsett gikk til topps på den korte tempoen med 10.14,73 minutter, og Hushovd var ikke mer enn 23 sekunder bak i mål.

Det var overraskende bra, for Hushovds trener Atle Kvålsvoll sa til NTB etter lørdagens etappe at Hushovd bare skulle bruke søndagens tempo som en god terskeløkt rent treningsmessig.

Dette viser at Hushovd har fått mye ut av gjennomkjøringen i Tour of Britain, som var en «plan B» for ham etter at VM-oppkjøringen i Vuelta a España ikke ble noe av.

Ved siden av den flotte 8.-plassen på søndagens tempo, har Hushovd også fått med seg en etappeseier i rittet i Storbritannia. Det viser at Hushovd er i ferd med å finne VM-formen. Han er regjerende mester i mennenes landeveisritt i København.

(NTB)