SMILTE FOR PALLPLASS: Thor Hushovd (t.h.) venter fortsatt på seier i en av de store vårklassikerne, men smilte likevel for tredjeplassen i Milano - San Remo i ettermiddag. Her er Cervélo-kapteinen sammen med lagkamerat Heinrich Haussler (t.v.), som ble nummer to, og vinneren Mark Cavendish fra Team Columbia. Foto: SCANPIX/REUTERS/Alessandro Garofalo
SMILTE FOR PALLPLASS: Thor Hushovd (t.h.) venter fortsatt på seier i en av de store vårklassikerne, men smilte likevel for tredjeplassen i Milano - San Remo i ettermiddag. Her er Cervélo-kapteinen sammen med lagkamerat Heinrich Haussler (t.v.), som ble nummer to, og vinneren Mark Cavendish fra Team Columbia. Foto: SCANPIX/REUTERS/Alessandro GarofaloVis mer

Sterk tredjeplass av Hushovd i Milano - San Remo

Cavendish til topps.

|||Thor Hushovd viste igjen at formen er god tidlig i sykkelsesongen, men han måtte nøye seg med 3.-plass i årets første virkelige klassiker Milano - San Remo.

Edvald Boasson Hagens britiske lagkamerat Mark Cavendish slo til i rett øyeblikk og spurtet i mål som vinner foran Cervélo-duoen Heinrich Haussler og Thor Hushovd.

Lance Armstrong syklet sitt første ritt i Europa etter sitt comeback, slapp i en bakke et stykke før mål og endte på 125.-plass vel åtte minutter etter vinneren.

Rittet endte med spurtoppgjør hvor alle de antatt beste spurterne var med i det som var igjen av hovedfeltet. Cervélo hadde fire mann med inn i bunnen av siste bakke. Gabriel Rasch slapp et stykke oppe i bakken etter å ha jobbet hardt for laget i ti mil.

De tre gjenværende Cervélo-rytterne fant hverandre aldri skikkelig på de siste par kilometerne før mål. Haussler dro opp spurten 350 meter før mål da han kom bakfra i stor fart og fikk åpning.

Avgjorde
Cavendish var våken og avgjorde med sin eksplosive spurt.

- Jeg ventet ikke å vinne. Dette er utrolig, jublet Cavendish.

TILBAKE I EUROPA: Lance Armstrong syklet sitt første løp på europeisk jord etter comebacket. Det endte med en 125.-plass for Astana-rytteren.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alessandro Garofalo
TILBAKE I EUROPA: Lance Armstrong syklet sitt første løp på europeisk jord etter comebacket. Det endte med en 125.-plass for Astana-rytteren.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alessandro Garofalo Vis mer

- Følte seg kjøresterk
Hushovd måtte holde litt igjen da lagkameraten tok sjansen sin, men tråkket inn til en ny sterk plassering. Han tangerte sin plassering i rittet fra 2005.

- Thor følte seg kjøresterk og hadde ingen problemer med tempoet i bakkene. Ingen tvil om at han nå er tilbake på sitt normale nivå etter at fjorårssesongen ble avsluttet tidlig fordi han var nedkjørt, opplyser trener Atle Kvålsvoll.

Både i Flandern Rundt og Paris - Roubaix blir Hushovd kaptein for laget sitt.

Neste løp er i belgiske Harelbeke om en uke. Innen den tid er Hushovd trolig blitt far.

(NTB)