Ryan Giggs' skandaler

Sterke anklager fra eksen

Hun hevder Ryan Giggs skallet til henne og ved en annen anledning kastet henne naken ut fra et hotellrom. Waliseren har vært involvert i flere offentlige skandaler.

MÅ I RETTEN: Rettssaken mot Ryan Giggs starter 8. august. Foto: Jon Super/Shutterstock/NTB
MÅ I RETTEN: Rettssaken mot Ryan Giggs starter 8. august. Foto: Jon Super/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kom meldingen om at tidligere Manchester United-spiller Ryan Giggs (48) gir seg som manager for det walisiske landslaget, fordi han ikke ønsker å «destabilisere eller risikere» Wales' VM-deltakelse. Årsaken er spekulasjonene rundt anklagene om voldsbruk mot ekskjæresten og søstera hennes.

Giggs har vært suspendert i påvente av en rettssak mot ham - som er berammet til 8. august. Den skal etter planen vare i fem dager.

«Samtidig som jeg har tiltro til rettssystemet vårt, hadde jeg håpet at saken ville kommet opp tidligere, slik at jeg kunne gå tilbake til jobben som manager. Det er ingen som har skyld i at saken har blitt utsatt. Jeg ønsker ikke at landets forberedelser for VM skal bli berørt, destabilisert eller risikert på noen som helst måte av den pågående interessen for denne saken», skriver Giggs i en pressemelding.

Giggs' advokat, Chris Dawe, uttalte at Giggs er «ekstremt skuffet» over at saken ikke vil gå på et tidligere tidspunkt. Coronapandemien og utsatte rettssaker som følge av smitten er årsaken.

Sterke anklager

Det var i november 2020 at Giggs ble arrestert etter mistanke om en voldshendelse mot ekskjæresten Kate Greville og hennes yngre søster, som er i 20-åra, i hans eget hjem i Worsley.

Ifølge Sky Sports anklages Giggs blant annet for å ha skallet til Greville den aktuelle kvelden.

April i fjor møtte Giggs i retten. Han anklages for å ha hatt kontrollerende atferd overfor ekskjæresten over flere år fra desember 2017. Ifølge anklagene dreier det seg om «isolasjon, trakassering, ydmykelse og overgrep».

Aktor Andrea Griffiths sa i retten at Giggs isolerte ekskjæresten fra sine arbeidskolleger og venner - og utsatte henne for «nedverdigende behandling» - for å holde henne i forholdet.

Et eksempel skal blant annet handle om at Giggs sparket ekskjæresten i ryggen og kastet henne naken ut fra et hotellrom i London, for så å kaste alle tingene hennes ut på ganga.

Giggs skal ha reagert da eksen anklaget ham for å flørte med andre jenter mens de var sammen. Dette skal ha ført til de påståtte voldshendelsene. Giggs erkjenner ikke skyld.

Trusler

Andre ting Giggs også er anklaget for i den omtalte saken:

*Å ha sendt meldinger til Greville eller blokkert Greville da hun var ute med andre folk, eller da hun spurte ham om forhold til andre kvinner.

*Å ha truet med å sende mail angående hans seksuelle forhold til hennes venner og kolleger.

*Å ha kastet Grevilles eiendeler ut av huset da hun spurte ham om forhold til andre kvinner.

*Å ha stadig møtt opp uanmeldt og uten invitasjon til Grevilles hjem, arbeidsplass og treningssenter etter at hun forsøkte å slå opp med ham.

*Å ha stadig sendt uønskede meldinger og tatt uønskede telefoner til henne og vennene hennes da hun forsøkte å slå opp med ham.

Giggs erkjenner ikke skyld. Ifølge engelske medier er strafferammen - hvis han blir funnet skyldig - fem års fengsel.

- Jeg gleder meg til å få renvasket navnet mitt, uttalte Giggs etter å ha blitt anklaget.

Han får ikke kontakte de to fornærmede eller oppsøke en adresse der de befinner seg.

Flere skandaler

Det er ikke første gang Giggs er involvert i en offentlig skandale. Waliseren har også skapt overskrifter tidligere.

Det mest kjente tilfellet er fra 2011, da det dukket det opp en sak som rystet England: Ryan Giggs hadde hatt en åtte år lang affære med Natasha, kona til sin egen bror.

Rhodri, broren til Premier League-profilen, trodde først ikke på det som sto i engelske aviser da saken ble kjent. Juni 2011 innrømmer Natasha i et intervju med The Sun at hun hadde hatt et forhold til Ryan Giggs.

Ryan Giggs nektet først for alt, men så sa broren at han satt på opptak der Natasha bekreftet forholdet. Da innrømmet også Ryan Giggs det som hadde skjedd.

- Jeg fant det ut den dagen avisene kom ut, moren hennes kom til huset mitt seks på morgenen, sa Rhodri Giggs i 2019.

Både Ryan og Natasha forsøkte å forsone seg med Rhodri da skandalen ble kjent, men han valgte etter hvert å snakke åpenlyst om saken med engelske journalister.

- Fra den dagen snakket de ikke til meg igjen, har Rhodri uttalt.

Og folk har på ingen måter glemt den betente saken. I 2016 ble politiet tilkalt etter at Giggs ble møtt av tilgriset gjerde utenfor sin eiendom.

Ordene «cheat», «welsh cunt», «twat» og «MCFC» var blant tingene som prydet den tidligere United-stjernas høye gjerde. Det var også skrevet «Was she worth it» - eller fritt oversatt til norsk: «Var hun verdt det?».

BROR: Rhodri Giggs er broren til Ryan Giggs. Foto: Ken McKay/ITV/REX/NTB
BROR: Rhodri Giggs er broren til Ryan Giggs. Foto: Ken McKay/ITV/REX/NTB Vis mer

Utroskapsskandale

En annen sak som skapte stor oppmerksomhet i England og også i Norge, var da Giggs angivelig hadde hatt et forhold til glamourmodellen Imogen Thomas.

Giggs gikk rettens vei for å hindre mediene i å skrive om den betente saken. Da en journalist likevel navnga ham på Twitter, var farsen et faktum.

Navnet ble spredd som ild i tørt gress, men fortsatt kunne ikke pressen navngi ham - på grunn av en såkalt gagging order.

Men etter at en folkevalgt valgte å navngi Giggs i Parlamentet var den såkalte gagging ordren ubrukelig. Før det hadde også daværende statsminister David Cameron innrømmet at han visste hvem det dreide seg om.

Den tabloide tittelen: «Naming Private Ryan» fikk mye oppmerksomhet i ettertid, et ordspill på storfilmen «Saving Private Ryan».

Giggs varslet søksmål mot alle som navnga ham, og større profiler begynte å omtale saken og Giggs i sosiale medier.

IKONISK FORSIDE: Daily Mirror slo til med denne.
IKONISK FORSIDE: Daily Mirror slo til med denne. Vis mer

P.S. Giggs spilte 672 kamper for Manchester United fra 1990 til 2014. Han går for å være en av klubbens største spillere gjennom tidene. Han har også vært assistenttrener under David Moyes (spillende) og Louis van Gaal i Manchester United. Waliseren ledet også laget i fire kamper i 2013-14-sesongen etter at Moyes fikk sparken. Han ble trener for Wales i 2018.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer