Sterke diskusjoner etter VAR-drama: - Det er totalt uvirkelig

En straffe like før slutt sikret avansement for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United.

AVGJØRENDE: Manchester United var på vei ut av Champions League, men denne avgjørelsen sendte dem til finalen - og nettet koker. Video: Med tillatelse fra Viasport Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PARIS / OSLO (Dagbladet): Det ble noen helt uvirkelige minutter som avsluttet oppgjøret mellom PSG og Manchester United.

Solskjærs menn produserte knapt en sjanse før det 89. minutt, og da produserte de egentlig bare en halvsjanse som ble totalt avgjørende.

VAR-drama og diskusjon

For skuddet fra Dalot slo i albuen på Presnel Kimpembe og gikk ut til corner. Dommeren bestemte seg umiddelbart for å bruke VAR, og etter to minutter ble det dømt straffe.

- Det er totalt uvirkelige scener, uttalte kommentator Lars Tjærnås.

- Han gjør seg større og selger seg i situasjonen, sier Morten Langli, som mente det var helt greit å dømme straffe.

I Viasat-studioet satt også Henning Berg. Han mente det var et billig straffespark:

- Det er ikke en unaturlig stilling han har armen i. Det er den mest naturlige stillingen når du skal hoppe opp. Det er ikke bevist handling, og jeg syns det er ekstremt heldig straffe, sier Berg i Viasat-studioet.

Han fortsetter:

- Det hadde aldri blitt straffe hvis det ikke var for VAR.

- Klar straffe

Det var flere sterke reaksjoner rundt på nettet.

- Med dagens retningslinjer: Straffbar hands: Unaturlig stilling. Forsettlig handling. Lik det eller ikke. Ikke skyt meg, skriver den tidligere eliteseriedommeren Svein-Erik Edvartsen på Twitter.

- Her sitter altså verdens beste dommere og ser situasjonen på TV fra alle slags vinkler, men fortsatt finnes det en hel haug som mener de tar feil avgjørelse. Hands er ikke enkelt, men dommerne må vel få dømme etter de regler og retningslinjer som faktisk eksisterer?" skriver TV2s fotballekspert Jesper Mathisen.

- Dette er uvirkelig, skriver den anerkjent The Times-journalisten Gabriele Marcotti.

- Jeg har sett det flere ganger, og mener definitivt at det er en straffe, skriver Independent-journalist Miguel Delaney.

- Problemet mitt er at tolkningen av handsregelen er så vid. Det er straffespark på den ene siden og ikke straffe på den andre. Men det er egentlig ikke mitt poeng. For det er at VAR ikke kan gi et objektivt svar på et mulig subjektiv spørsmål, skriver Rory Smith i New York Times.

Dagbladet møtte tidligere Manchester United-spiller Wes Brown i korridorene i Paris. Han tok en fotballspiller spesial:

- Jeg har ikke fått sett straffen i reprise ennå, men åpenbart fikk dommeren tatt en analyse, og vi klarte å fullføre det, forklarer han til Dagbladet.

- Jeg ville ta straffen

Folk er uenige, men dommeren pekte altså på krittmerket. Og der var Marcus Rashford iskald:

- Vi holdt hodet kaldt og fikk muligheten. Jeg ville ta straffen. Det vanskeligste er ventingen før. Det er sånne øyeblikk vi lever for og vi vil ha, sier Rashford til UEFA etter oppgjøret.

Tomålsscorer Lukaku følger opp:

- Vi hadde troa før kampen. Jeg og Marcus visste at vi kunne ordne det i dag. Vi scoret begge to og er glade.

- Vi holdt oss inne i kampen, det er fantastisk. Jeg så ikke om det er straffe eller ikke, men vi fikk det tredje målet. Det er lett å forklare hvordan vi greide dette. Vi er Manchester United, vi gir aldri opp og kan vinne alle kamper, sier David de Gea i et intervju vist på Viasat

- Jeg syns Manchester United var det beste laget i dag. Forsvarsspillerne gjorde det bra, og vi visste at det kom til å bli vanskelig. Vi visste også at de kom til å bli farlige på kontringer. Det var et perfekt resultat for United i dag, sier Wes Brown til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer