Sterke krefter mot Johannessen-retur

Mener valgkomiteens kandidat.

Sterke krefter innenfor Idretts-Norge vil ikke ha Karl-Arne Johannessen tilbake som idrettspresident. Derfor er den virkelige årsaken til hans avgang tidligere i år blitt kjent.

Det mener Tove Paule, som er valgkomiteens kandidat til å bli ny idrettspresident på tinget i Skien midt i mai.

- Karl-Arne Johannessen har sagt ja til å stille som motkandidat til meg på tinget i Skien dersom det kommer et benkeforslag på ham. Dette har jeg fått bekreftet fra flere hold og kilder. Dersom han ikke hadde kommet med en slik bekreftelse, er jeg ikke så sikker på om denne saken var blitt kjent, sier Tove Paule til NTB.
Manipulering 
VG og Dagbladet kunne torsdag avsløre at den egentlige årsaken til at Johannessen trakk seg som idrettspresident på dagen 12. mars, var manipulering med en e-post. Johannessen skal ha tilbakedatert en e-post som forpliktet idrettsstyret til å utbetale flere millioner kroner. Dette skal ha vært penger som idrettspresidenten hadde lovet bort til et regionprosjekt i Sør- og Nord-Trøndelag, men som han ikke hadde fulgt opp i tide.

Den offisielle begrunnelsen om at det var «helsemessige årsaker» som lå til grunn for den overraskende avgangen, var på langt nær hele sannheten.

Visepresidenten i Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF), Eva Arnseth, sier til VG at tidligere idrettspresident Karl-Arne Johannessen måtte gå på dagen fordi han førte NIF bak lyset.


Irrasjonelt
Fra flere hold understrekes det at Johannessens handlinger ikke har hatt økonomisk vinnings hensikt.

- Vi vurderte at han umulig kunne fortsette etter å ha ført styret bak lyset og tilbakedatert et dokument, sa fungerende visepresident Arnseth da hun ble konfrontert med opplysningene.

- Det jeg gjorde var en irrasjonell handling. Jeg har ikke gjort noe galt med overlegg. At jeg har gjort en feil og sa fra om det, er vel noe de fleste er i stand til å akseptere, mente Karl-Arne Johannessen.

Styremedlem Arvid Sulland i NIF bekrefter at også andre forhold enn Johannesens helse førte til at han måtte gå.

- Disse er regulert i en avtale jeg ikke vil kommentere innholdet i, sier Sulland.

Presset?
Sulland vil ikke kommentere om idrettsstyret var med på å skjule Johannessens kritikkverdige handlinger. Sulland sier dette om at Johannesen selv følte seg presset til å gjøre som han gjorde.
MØTER MOTSTAND: Karl Arne Johannessen, her med den olympiske flammen i Roma i 2005, har sterke krefter mot seg hvis han stiller som benkekandidat. Foto: Scanpix/Epa
MØTER MOTSTAND: Karl Arne Johannessen, her med den olympiske flammen i Roma i 2005, har sterke krefter mot seg hvis han stiller som benkekandidat. Foto: Scanpix/Epa Vis mer

- Det er et godt spørsmål. Det vil ikke være unaturlig at han har følt press når han gjør noe han normalt ikke ville gjøre, sier Sulland.

(NTB)

TROR IKKE JOHANNESSEN HAR SJANGS: Idrettsstyrets kandidat Tove Paule.