Sha'Carri Richardson utestengt

Sterke reaksjoner: - Sykt

Mange har engasjert seg etter at opprinnelig gullkandidat i Tokyo-OL ble utestengt for bruk av cannabis.

MÅ BLI HJEMME: Sha'Carri Richardson får ikke delta i OL. Foto: Kirby Lee/USA Today/TPX/NTB
MÅ BLI HJEMME: Sha'Carri Richardson får ikke delta i OL. Foto: Kirby Lee/USA Today/TPX/NTB Vis mer
Publisert

Sha'Carri Richardson aksepterte nylig én måneds utestengelse etter å ha testet positivt for cannabis. Dermed mistet en av gullfavorittene på 100 meter OL i Tokyo.

21-åringen brukte cannabis etter den uventede og tragiske bortgangen til hennes biologiske mor.

- Jeg visste ikke hvordan jeg skulle kontrollere følelsene mine. Jeg er glad for at jeg får fortelle min side av historien. Også beklager jeg til alle jeg har skuffet, sier Richardson til amerikanske NBC.

- Søppel

Saken har skapt sterke reaksjoner.

«Dette er søppel. Jeg er på lag med Richardson. Dette er utdatert», sier den frittalende fotballstjerna Megan Rapinoe.

Tidligere løpestjerne Michael Johnson sier at han ikke forstår hvorfor cannabis er ulovlig i friidretten, men mener folk som er kritiske bør sette seg inn i saken før de kommenterer at Richardson er dum.

Skuespiller Seth Rogen går enda lenger og kaller det «sykt». Han mener at det bunner ut i rasisme å klassifisere cannabis som et «problematisk stoff» - og som han sier:

«Hvis cannabis gjorde deg rask, ville jeg vært FloJo», og sikter til den avdøde verdensrekordholderen Florence Griffith-Joyner.

Kort utestengelse

Cannabis står på antidopingbyrået Wadas forbudsliste, men gir langt kortere utestengelse enn annen doping dersom det bevises at stoffet ikke er tatt i forbindelse med utøvelse av idrett, skriver Reuters, gjengitt av NTB.

Stoffet er lovlig å bruke i den amerikanske staten Sha'Carri Richardson bor. Kongresskvinnen Alexandria Ocasio-Cortez er blant dem som mener utestengelsen bør revurderes.

USA-president Joe Biden har også kommentert saken.

- Regler er regler og alle vet hvordan reglene er. Om reglene skal opprettholdes er en annen sak, men regler er regler, sa Biden ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Donald Trump Jr. har også sin mening om saken:

Det er også startet en underskriftskampanje for å få Richardson til å få delta i OL. Over 380 000 personer har i skrivende øyeblikk signert den.

Hovedpersonen selv takker for støtten hun har fått.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer