Eliteserien 2021

Sterke reaksjoner etter merkelig situasjon

Rasende Vålerenga-spillere reagerte sterkt på merkelig straffesituasjon.

FORBANNA: Tollås Nation og resten av Vålerenga-spillerne diskuterer med dommer Mohammad Usman Aslam. Foto: Annika Byrde / NTB
FORBANNA: Tollås Nation og resten av Vålerenga-spillerne diskuterer med dommer Mohammad Usman Aslam. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Vålerenga - Molde 1-1 (1-1)

Det ble servert en fartsfylt kamp på Intility Arena søndag kveld, som til slutt endte med poengdeling. Men kampen vil nok bli husket for en helt spesiell situasjon i 1. omgang.

44 minutter sto på klokka og 1-0 til Vålerenga, da det oppsto er merkelig situasjon.

Først får Molde frispark rett utenfor 16-meteren til Vålerenga etter at Ellingsen ble felt av Näsberg, men så omgjorde dommeren avgjørelsen og dømte i stedet straffe. Illsinte Vålerenga-spillere skjønte lite av den avgjørelsen, som mente det ikke burde vært dømt verken frispark eller straffe.

Ellingsen tok straffen selv, og sendte lagene like langt inn til pause.

- Han er litt uheldig og tråkker på meg. Den er soleklar, sa Ellingsen til Eurosport i pausen.

I FOKUS: Dommer Mohammad Usman Aslam kom i fokus etter å ha omgjort ett frispark til straffespark.Foto: Annika Byrde / NTB
I FOKUS: Dommer Mohammad Usman Aslam kom i fokus etter å ha omgjort ett frispark til straffespark.Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer

Reaksjonene har haglet inn etter situasjonen.

- Straffesparket er helt soleklart, sa Bernt Hulsker i Eurosport-studio.

- Spørsmålet er om han har sett det på storskjerm eller ikke. Det er jo ikke lov. Noen mener han har gjort det, men det blir ord mot ord, fortsatte Hulsker.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo mente det ikke skulle ha blitt dømt straffe.

- Jeg kan ikke se at Näsberg er borti han i det hele tatt, sa han etter kampen.

- Jeg vet ikke, jeg. Jeg prøver å løpe rundt han, og så snubler han i sine egne føtter, sa Näsberg etter å ha sett situasjonen etter kampslutt.

Straffe-bonanza

Vålerenga «måtte» vinne søndag kveld hjemme mot Molde, etter bare å ha vunnet én av de siste fem kampene i Eliteserien. Det er ikke fine tall for Dag-Eilev Fagermos menn, som nok hadde håpet å kunne blande seg inn i medaljekampen i år.

Allerede etter femten minutter kunne Vålerenga ha tatt ledelsen. Et innlegg Sahraoui traff pannebrasken til Kjartansson, men headingen traff stolpen.

Og Vålerenga fortsatte å skape problemer for Molde-forsvaret.

Halvtimen hadde passert på klokka, da Henrik Bjørdal ble felt av Ola Brynhildsen inne i 16-meteren, og dommeren pekte på straffemerket. Den tok Bjørdal selv, og sunnmøringen gjorde ingen feil. Sendte Linde feil vei, og Fagermos menn tok en tidlig ledelse.

Ellingsens straffemål (som omtalt tidligere i artikkelen), gjorde at det sto 1-1 til pause.

MÅLSCORER: Ellingsen skaffet og scoret på straffe. Foto: Annika Byrde / NTB
MÅLSCORER: Ellingsen skaffet og scoret på straffe. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer

Angrepsfotball

Etter sidebytte kom begge lagene ut i høyt tempo og det så ut til at begge lagene ønsket å angripe. Midtveis i omgangen sendte Borchgrevink et innlegg i retning Layouni, som mest sannsynlig hadde sendt Vålerenga opp i ledelsen hvis han hadde hatt en skostørrelse større.

Tross en sjansefylt omgang, klarte ingen av lagene å få nettsus de siste 45 minuttene. Dermed endte det 1-1 på Intility Arena, i en kamp som vil bli husket for den merkelige straffesituasjonen i første omgang.

Saken oppdateres!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer