Fotball-VM i Russland:

Sterke reaksjoner etter VM-kaoset: - VAR er «bullshit»

Reaksjonene strømmer etter at Portugal mistet gruppeseieren på overtid mot Iran etter en omdiskutert straffesituasjon.

TORDNET: Nordin Amrabat (i midten) tordnet mot VAR etter kampen mot Spania. Det er han ikke alene om. Foto: Christian Hartmann / Reuters / NTB Scanpix
TORDNET: Nordin Amrabat (i midten) tordnet mot VAR etter kampen mot Spania. Det er han ikke alene om. Foto: Christian Hartmann / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- VAR er «bullshit», sa Marokko-spiller Nordin Amrabat til tv-kameraene etter at de mistet seieren mot Spania to minutter på overtid.

Video assistert dømming, eller VAR, fikk i kveld sin største prøvelse i VM - og kanskje noensinne innen fotball.

Spania vant gruppe B etter at de spilte 2-2 mot Marokko, samtidig som Portugal spilte 1-1 mot Iran.

I begge kampene ble VAR tatt i bruk på overtid. Først ble Spanias 2-2-scoring annullert for offside, men Ravshan Irmatov godkjente utlikningen etter å ha sett på bildene.

Samtidig handset Cédric Soares etter en heading i Portugal-boksen. Avstanden fra hodet til hånd var svært kort, men Enrique Cáceres valgte likevel å gi Iran straffe, noe som resulterte i 1-1, og at Portugal ble gruppetoer.

- Hva er hands?

Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Egil Drillo Olsen, som kommenterte Iran - Portugal, sa at han aldri hadde vært med på noe liknende.

- Jeg må si meg helt enig med min gode venn, Drillo. Hands blir veldig vanskelig. Jeg er veldig uenig i straffen. Han må jo ha hendene et sted. Nå må FIFAs dommerkomité bestemme hva hands er. Det er nesten rart at Iran ikke scorer på slutten, og da hadde Portugal vært ute, sier Arne Scheie til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer