Sterke reaksjoner på Discoverys TV-nekt

Discoverys avgjørelse om å verken sende Karsten Warholm forsøksheat eller håndballguttas kamp mot Tyskland på lineær-tv, har skapte reaksjoner.

SOMMER-OL: Men her kan du se Karsten Warholms løp. Video: Discovery+ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

Eurosport kom torsdag ut med en pressemelding der de skrev at hadde besluttet å ikke sende Karsten Warholm forsøksheat eller håndballguttas kamp mot Tyskland på lineær-tv.

Isteden opplyste de om at de heller ville sende begivenhetene på strømmetjenesten Discovery+.

TOKYO: Karsten Warholms forsøksheat må du se på Discovery+, og ikke på linær-tv. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TOKYO: Karsten Warholms forsøksheat må du se på Discovery+, og ikke på linær-tv. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Karsten Warholm sitt forsøksheat starter klokken 04:41 norsk tid fredag. Håndballguttas kamp mot Tyskland spilles 14:30 samme dag.

En av dem som uttrykker sin frustrasjon over TV-grepet til Eurosport, er NENT sin fotballekspert Lars Tjernås, som tok til Twitter for å vise sin frustrasjon over avgjørelsen.

- Mutter'n (92) storkoser seg med OL om dagen, og mest av alt med håndball. For hun- og ganske mange andre-som ikke har sjanse til å komme seg på nett er denne avgjørelsen kynisk og skuffende. OL er sjeldent og spesielt. De største høydepunktene der bør være allemannseie, skrev Tjernås.

- Kjipt

Over telefonen til Dagbladet utdyper fotballeksperten hvorfor avgjørelsen er problematisk.

- Det er jo på vegne av dem som enten ikke har kompetanse eller mulighet til å se det, og så vet jeg hvor mange som koser seg veldig med håndballen. Jeg tror mange eldre folk har dette som et høydepunkt i en ellers kjedelig hverdag.

Hvorfor tror du de gjør det?

- Det er åpenbart. Det handler selvsagt om markedsføring av plattformen. Jeg forstår TV-selskapers rett til å tjene på de rettighetene de skaffer seg, men for meg går det et skille fra fotball, som skjer hele tiden flere ganger i uka, kontra OL som skjer bare hvert fjerde år, sier han og, og legger til:

- Jeg tror de hadde tjent mer på ved å vise litt «good will»

- Veldig spesielt

Marianne Massaiu er TV-sjef i mediebyrået MediaCom. Hun reagerer på timingen dette ble offentliggjort.

- Det jeg synes er underlig, er at skjer midt under mesterskapet, og at det ikke har vært varslet på forhånd, sier hun til Dagbladet.

Hun mener Discovery kan nyte godt økonomisk av det.

TV-SJEF: Marianne Massaiu er TV-sjef i MediaCom. Foto: MediaCom
TV-SJEF: Marianne Massaiu er TV-sjef i MediaCom. Foto: MediaCom Vis mer

- OL gir de et utrolig potensialet i forhold til å bygge opp Discovery sin abonnentbase. Det er store inntekter i det. I tillegg kan dette bli problematisk for den eldre TV-seeren som er vant med å se OL på lineær-tv, sier hun.

Hva tenker du om tidspunktet dette ble offentliggjort?

- Dette er ting som pleier å bli varslet lenge i forkant. Jeg tenker at det har vært en felles forståelse i markedet at dette skal gå på lineær-tv. At de velger å fjerne attraktivt innhold midt under mesterskap, det vil de nok få mye kritikk for. Tidspunktet er veldig spesielt.

- Løpende vurderinger

Hanne McBride, kommunikasjonsdirektør i Discovery, sier til Dagbladet at de ønsker å bruke anledningen til å vise fram Discovery+.

Hun sier videre at de gjør redaksjonelle prioriteringer fortløpende, og at avgjørelsen om å flytte sendingene ble gjort torsdag morgen. Hun understreker at strømmetjenesten er gratis for nye kunder.

- Hva tenker dere om dem som ikke har tilgang til Internett?

DIREKTØR: Hanne McBride er kommunikasjonsdirektør i Discovery. Foto: Erik Johansen / NTB
DIREKTØR: Hanne McBride er kommunikasjonsdirektør i Discovery. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer

- Vi har stor forståelse for at dette er uvant for mange å skulle se livesport på en strømmetjeneste i stedet for lineært, og at det er en liten gruppe som vil ha problemer med digital tilgang.

Dagbladet har lagt fram Massaiu sin uttalelse, om bransjens felles forståelse for lineær-tv rundt OL, for McBride. Hun er litt usikker hva Massaiu sikter til:

- Det er tradisjon i Norge for at flere store sportsbegivenheter ligger eksklusivt på strømmetjenester. Vi har sagt at de store, norske medaljeøvelsene skal vises lineært. Dette reflekterer nok også en TV-hverdag i endring, sier McBride til Dagbladet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer