Rosenborg

Sterke reaksjoner: - Skandale

Lillestrøm ble offer for en enorm dommerfeil på Lerkendal. Rosenborg er oppe på medaljeplass etter viktig seier.

REAKSJONER: Espen Garnås og Lillestrøms keeper Mads Hedenstad roper etter offside. Casper Tengstedt registrerer at han kan juble. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
REAKSJONER: Espen Garnås og Lillestrøms keeper Mads Hedenstad roper etter offside. Casper Tengstedt registrerer at han kan juble. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Rosenborg - Lillestrøm 3-1

Allerede etter fem minutter smalt det på Lerkendal. Rosenborg-spiss Casper Tengstedt løp en ball i mål inne i feltet, og sendte trønderne i ledelsen.

Men reprisen viste at dansken var i en soleklar offside.

- Den er kjempeenkel, man skjønner ikke hvordan de kan bomme på noe sånn. Det er meget svakt av assistent- og hoveddommer, sa Christian Gauseth i Eurosports studio.

Sterke reaksjoner

Også TV 2s ekspert, Jesper Mathisen, reagerer.

- Jeg kan forstå at enkelte offsideavgjørelser er veldig vanskelig, men dette er en av de styggeste bommene jeg har sett denne sesongen. Det er ingenting i den situasjonen som gjør at den bør være vanskelig å få rett, og slike avgjørelser i så viktige kamper er selvfølgelig en aldri så liten skandale, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen til kanalen.

- Skjønner godt assistentdommer bommet på den offsiden på Lerkendal. Må være vanskelig å se! Takk Gud for VAR fra 2023, skriver Mathisen.

Like etter kunne Lillestrøm takke seg selv for at det sto 2-0.

Lars Ranger ga fra seg ballen på egen halvdel. Carlo Holse var våken, fant Ole Sæter på 16 meter, og spissen banket ballen i krysset fra 16 meter.

- Det er to helt idiotiske situasjoner for Lillestrøm. De kommer til å bli rasende, sier Gauseth om Lillestrøms start på kampen.

Målscorer Sæter var fornøyd etter de første 45 minuttene.

- Vi har herjet med dem, oppsummerte han til Eurosport.

Etter pause har Thomas Lehne Olsen redusert til 2-1, men så dukket Sæter opp igjen. Spissen stanget inn et perfekt innlegg fra Edvart Tagseth.

FOTBALL: August Mikkelsen ble den store helten i målfesten mellom Tromsø og Rosenborg på Alfheim søndag kveld. Video: Discovery+ Vis mer

Medaljekamp

Kampen mellom Rosenborg og Lillestrøm er helt avgjørende for medaljekampen i Eliteserien.

Lillestrøm var nummer to med 44 poeng før kampen, Rosenborg nummer fire med 40.

Takket være seieren er Rosenborg nå oppe på tredjeplass, etter at Bodø/Glimt avga poeng hjemme mot Haugesund

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer