Ellevilt stunt:

- Sterke reaksjoner

Andreas Leknessund (24) lar seg ikke prege av sprengkulde.

KULDESJOKK: Det Andreas Leknessund driver med er nok til å gi mange hakkende tenner. Video: @andreas_leknessund, Bård Sørø Olsen/Dagbladet TV-sporten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når Dagbladet slår på tråden, er Leknessund ute på en ny sykkeltur i det kalde været som har preget Oslo den siste tiden.

Sykkelstjernen har nemlig ikke vært fremmed for å begi seg ut i den kalde vintervinden de siste dagene.

Lørdag la Leknessund ut en video som tok internett med storm - og spesielt over landegrensene.

- Det er litt artig. Det var derfor jeg la det ut. Jeg regna med at det kom til å bli litt reaksjoner - mest fra lagkamerater i utlandet, sier Leknessund til Dagbladet.

TV 2 omtalte saken først.

PROFIL: Andreas Leknessund var flere dager i den rosa ledertrøyen under årets utgave av Italia rundt. REUTERS/Jennifer Lorenzini
PROFIL: Andreas Leknessund var flere dager i den rosa ledertrøyen under årets utgave av Italia rundt. REUTERS/Jennifer Lorenzini Vis mer

- Ikke så ekstrem

Men hvorfor reagerte folk?

Tromsøværingen, som fra januar skal sykle for Uno X, la ut en kort video på sosiale medier av en treningstur i Nordmarka. På sykkeltermometeret viste det 24 minusgrader, før bildene panorerte mot en forfrossen Leknessund.

- Det finnes utøvere i vinteridretter som gjør det her hele sesongen. Jeg føler meg ikke så ekstrem, sier syklisten og ler.

Reaksjonene har rent inn i etterkant.

«Er dette sunt? Og er det bra for kroppen?», skrev tidligere verdensmester Philippe Gilbert i kommentarfeltet

- Jeg vet at det skaper litt mer reaksjoner særlig fra lagkamerater og folk i utlandet. Jeg ble overrasket da jeg sto opp og så at det hadde kommet sterke reaksjoner og at det hadde blitt laget saker fra utenlandske medier.

- Naturlige habitat

Men til turene må han være forberedt. 24-åringen avslører at han har på tre lag ull, én stor jakke, to par ullsokker og vinter-sykkelsko. I tillegg har han sportsdrikken i en termos sånn at ikke væsken skal fryse.

SITTER FAST: Skiskytteren Ukaleq Slettemark fikk stor respons på Tiktok etter at hun satt fast tunga på en skitur. Video: Ukaleq Slettemark Vis mer

Når Dagbladet prater med Leknessund, er han to timer ute i en ny sykkeløkt.

- Det er ikke akkurat veldig mye varmere i dag.

Jens Haugland, 24-åringens kommende sjef i Uno X, er ikke overrasket over påfunnet til Leknessund.

- Det er hans naturlige habitat. Han er født i Tromsø. I hans øyne er det ikke et stunt. Han er på trening, sier Haugland til Dagbladet og ler.

Leknessund påpeker at han trives også i kalde omgivelser.

- Det kan se litt ekstremt ut, men jeg koser med skikkelig med det her. Hvis man er forberedt, går det fint, sier han avslutningsvis.