Sterke, sexy Serena

Hun tjener millioner på sporten sin, og hun går ikke av veien for å banke søsteren sin for å nå toppen. I helgen vant Serena Williams sin fjerde Grand Slam-tittel i single.

- Dette er en «Serena Slam», fleipet Serena Williams etter at hun hadde feid storesøster Venus av banen i to strake sett.

US Open, den største turneringen i USA, har blitt en ren familieaffære for søstrene Williams. De har vunnet finalen fire ganger på rad siden 1999, og ingen tviler et sekund på at de kan vinne neste år også.

Gettotennis

Lørdag vant hun sin tredje Grand Slam-tittel i år. Det begynte med Roland Garros i Paris, deretter Wimbledon i London og nå US Open i New York. Vinner hun Australian Open i januar, blir hun historisk. Det er nemlig ikke mange som vinner alle fire Grand Slam-turneringene på ett år.

Da hun var tre, dro Serenas far, Richard Williams, henne og storesøster Venus med i parken for å spille tennis. Nabolaget var ikke akkurat hvit, rikt og trygt. Scenen var totalt motsatt av hva man forbinder med tennis og sjusifrede dollarsjekker.

Parken lå i gettoen i Los Angles. Det var dopsalg og søppel, på og rundt banen. En gang måtte jentene søke dekning fordi to ungdomsgjenger skjøt mot hverandre med skarpt i et gjengoppgjør.

Men Richard Williams ga ikke opp sin drøm på grunn av kuler og dop.

Frykter ingen

Noen måneder etter at Serena fylte fire år, spilte hun sin første turnering. Senere gikk det slag i slag, og familien flyttet til slutt til Florida for at døtrene skulle få gå på de beste tennisskolene.

Det er sagt at jentene har blitt så tøffe spillere nettopp på grunn av sine første år med gettotennis.

På parkbanen, omgitt av kriminelle, lærte jentene å være aggresive og ikke frykte noe eller noen. Kanskje er det en sannhet i det, når man ser Serena eller søsteren slakte sine motstandere.

Kattedrakt

I dag er Serena Williams og søsteren en pengemaskin uten like. Under US Open så vi Serena Williams i et tettsittende kattedrakt.

Hun signerte en kontrakt med utstyrsleverandøren sin i sommer, og ifølge tennismagasinet Ace var den verdt svimlende 300 millioner norske kroner.

GRAND SLAM: - Dette er en «Serena Slam», sa Serena Williams etter å ha vunnet US Open.