Sterkere enn Alexander

Det forblir heldigvis standarden i norsk svømmesport.

FLERE MEDALJER  Henrik Christiansen er bare 17 år, men har allerede vunnet flere medaljer enn Alexander Dale Oen. FOTO: NTB scanpix/Maja Suslin .
FLERE MEDALJER Henrik Christiansen er bare 17 år, men har allerede vunnet flere medaljer enn Alexander Dale Oen. FOTO: NTB scanpix/Maja Suslin . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet):  Da Henrik Christiansen (17) svømte inn til bronsemedaljen på 400 meter fri under ungdoms-OL i går,  sammenlignet han seg med seg selv:

- Hadde jeg svømt på persen min, hadde det holdt til gull, sa Henrik, som med 3.51.55 var litt under to sekunder bak bestenivået sitt.

Ellers måles alt i norsk svømmesport opp mot Alexander Dale Oen. Han satte en ny standard både i og rundt bassenget.

Den står støtt selv om en juniorsvømmer med det samme spesielle treningstrøkket som Alexander, allerede leverer enda sterkere prestasjoner.

DET holder for Henrik også. 17-åringen var godt fornøyd med bronsemedaljen i sesongens største konkurranse, fordi han vet at alt det viktige kommer etter hvert.

Da betyr det ikke så mye at han allerede nå som ny i klassen har hentet inn flere medaljer enn det Alexander Dale Oen gjorde internasjonalt gjennom hele juniorkarrieren. Det er fine opplevelser og gode sportslige bekreftelser underveis, men ikke målet for en ung svømmer som trener for en lang karriere.

Som forbildet Alexander uttrykte det på bloggen sin på Svømmeforbundets nettsider dengang det i 2006 var han som ganske fersk toppsvømmer som ikke helt fikk ut det maksimale:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer