Sterkere enn noen gang

David Beckham mener ekteskapet står fjellstøtt - kan han redde England også?

LISBOA (Dagbladet): OK! Magazine er bladet som for fem år siden betalte én million pund (ca 12 millioner kroner) for de eksklusive rettighetene til paret Beckhams bryllup. I denne ukas utgave feirer de den nært forestående bryllupsdagen med tekst og 70 bilder over 31 sider. Gjenoppbygging kalles det - gjenoppbygging av et tilsmusset image.

Og de gjør det som om idyllen har vært konstant siden David og Victoria sa yes for deretter å innta hver sin trone.

Konkurrenten til OK! heter Hello og de gjør det de også. De slår et skikkelig familieslag for det mediaherjede paret. Og om hverandre og i begge bladene forteller David og Victoria om hvordan husbonden skal reinvaskes for de løgnaktige påstandene fra blant andre señorita Loos i Madrid, om hvor stolte de er av hverandre og barna, og om en kjærlighet som aldri vil ruste.

Victoria sier til og med at tida er inne for å gjøre det hun ikke maktet i fjor - å flytte til sin manns arbeidsplass i Madrid.

Pliktens høflighet

OK! og Hello betaler godt for sine eksklusive journalistiske samleier med ekteparet Beckham. Alle vi andre som verken vil eller kan gå inn på slike millionavtaler, får en halvtime som i går ettermiddag. Ikke fordi David Beckham er spesielt keen på å møte den pressen som lever av å tilsmusse navnet og familien hans, men fordi han er Englands kaptein.

Og Englands kaptein har ikke noe valg.

Englands kaptein er også en blid og imøtekommende fyr.

Reglene for et slikt Beckham-der-oppe-på-podiet-og-vi-andre-nede-på-golvet-møte under et sluttspill som EM er krystallklare: Det skal og må dreie seg om det engelske landslaget og EM 2004. Med andre ord - her nytter det ikke å være Loos.

Eller å prøve seg på andre varianter under beltestedet.

Legger alt baks seg

David Beckham er tilsynelatende ikke preget av annet enn det nært forestående - morgendagens giga-åpning mot Frankrike på Stadio Da Luz. Med to gnistrende diamanter i ørene og et steinbrudd av en ring på den venstre langfingeren møter han mediauhyret med smil og vennlige ord. Kan hende han bare er som veldig mange hevder - tvers gjennom profesjonell.

Men:

Det kan like gjerne være slik at David Beckham er en knakende kjekk kar.

-  Jeg var ikke happy med de siste bildene og den førstesida, sier han. -  Men det overrasker meg ikke - det har skjedd så mye i mitt liv. Men FA (det engelske fotballforbundet) er veldig opprørt - media ble jo advart mot slike ting på forhånd.

-  Det eneste jeg kan gjøre er å trene videre og sørge for å være i best mulig orden i morgen kveld.

Massive Becks

Ifølge David Beckham er det ikke bare han sjøl som må opp mot sitt beste når Frankrike står på den andre siden av midtstreken - alle de engelske trenger en høy kveld.

-  Det er en massiv kamp (han liker det ordet og bruker det mye - massiv, massivt - that's Beckham), sier han. -  Alle snakker jo om den - her, der (hos franskmennene) og hjemme i England og i Frankrike. Og tro meg når jeg sier at denne utgaven av England har mer å tilby enn vi har hatt i de siste sluttspillene.

-  Forventningene er veldig store i hele troppen.

-  It's gonna be massive.

Psykisk sterk

Enkelte stiller spørsmålstegn ved David Beckhams psyke etter det første året i Real Madrid. Han vant jo ingen trofeer og tapte nesten familien. Men frykt ikke, du Beckham-fan der ute - gutten ser ut til å være i sin skjønneste orden.

Hvilket han også hevder.

-  Jeg er i balanse og psyken min er veldig bra , sier Becks. Og jeg merker det i laget også - ånden (the spirit) er fantastisk. Vi har ventet lenge og ønsker bare å gå ut og slå Frankrike.

Men er det mulig? Er det nok å bare å tro når verdens beste lag med flere av verdens beste spillere er den trukne motstanderen? Og er det bare for en Scholes, en Beckham, en Owen og en Gerrard å tro vekk folk som Vieira, Zidane, Henry og Pires? De fleste er jo høye i hatten før fotballkamper.

-  Vi har en plan og den handler ikke om å markere ut Zidane, smiler Beckham. -  Det er viktig for oss at vi ikke taper kampen. Uavgjort vil være stort og en seier enda større. Og la det være sagt hvis noen lurer:

-  Målet vårt er å vinne.

Hello eller bonjour

I morgen kveld møtes Real Madrid-vennene David Beckham og Zinedine Zidane til en kamp store deler av Europa har snakket om siden trekningen i desember. Det vil ligge mye respekt i det håndtrykket som utveksles før avspark.

-  Hva jeg kommer til å si til Zidane - ikke mye, sier David Beckham. -  Men det blir helt sikkert et hello, eller bonjour kanskje - jeg vet ikke. For det viktigste er å komme i gang med kampen - å krysse den hvite streken som skiller oss ved avspark.

Den største kampen

-  Og når det skjer, vil all respekten både vi og franskmennene har for hverandre bli erstattet med en massiv vilje til å vinne.

David Beckham har spilt mange store fotballkamper. Med Manchester United vant han også alt en fotballspiller kan vinne. Men med England har det vært magert - og mest kjeft - for å rippe ærlig opp i historien.

Hva nå?

-  Tida er inne, sier Becks. -  Vi har tro på at vi kan gå hele veien. Men det er langt fram og første hinder er Frankrike.

-  En fotballkamp blir ikke større enn denne.

KAMPKLAR: På Englands-treninga iLisboa i går viste kaptein David Beckham fram sin tattooprakt på armene. - Jeg er i balanse og psyken min er veldig bra , sier Becks. Og jeg merker det i laget også - ånden (the spirit) er fantastisk.