- Sterkere enn VM-gullet

Verdensmester Kurt Asle Arvesen har beholdt pedalkraften. I går var det bare sykkelstjernen Bjarne Riis som ble for sterk. Og den danske Tour de France-vinneren måtte ha hjelp for å slå den norske amatøren.

-VM-gullet i fjor var en større begivenhet, men dette var det sterkeste løpet jeg noen sinne har gjennomført, sier Kurt Asle Arvesen til Dagbladet.

Arvesen ble norsk sykkelsports nye stjerne da han vant gull i U23-VM i oktober i fjor. Da kjempet han mot jevnbyrdige amatører.

Nå bryner han seg mot fullblodsproffer, og han følger dem helt til døra.

I går gjorde han livet ubehagelig for den danske pedalstjernen Bjarne Riis, og det i hans egen hjemby Herning. Riis vant 'Helvede på Heden- men han klarte ikke å riste av seg den innpåslitne nordmannen på egenhånd. Han fikk hjelp av landsmannen Rolf

Sørensen.

-De ville vel ikke bli slått av en norsk amatør på hjemmebane, gliser Arvesen. Og er strålende fornøyd med andreplassen _ 22 sekunder bak Riis-/HLF>

Utrolig sterk

Dette var veldig artig. Jeg har vært i god form lenge, og fikk endelig betalt for det i form av en god plassering. Jeg følte meg utrolig sterk i dag, sier Arvesen.
23-åringen kjørte offensivt i rittet som for en stor del gikk på støvete grusveier. Fem mann var sammen til tre kilometer gjensto. Da hadde dansken Rolf Sørensen kjørt seg tom i et siste forsøk på å ta seieren.
Idet den lille gruppen hentet ham inn, tråkket Bjarne Riis til for fullt på direkten. Arvesen maktet ikke å følge.

Blant proffene?
Men spurten om andreplassen hadde han full kontroll over.
Arvesen var en av få amatører som markerte seg blant de 30 beste i Herning. Det gir ekstra selvtillit før han selv blir yrkessyklist i italienske Asics 1. november.
Det er godt å vite at jeg kan kjempe jevn med de aller beste, sier Arvesen-
Nå sykler han for Bjørgvin, og han håper gårsdagens innsats kan gi det norske amatørlaget en plass blant proffene i Danmark Rundt seinere i sommer.

  • Nordmannen Svein Gaute Hølestøl ble nummer fem, og fikk samme tid som Arvesen.